Hlavní obsah

Největší lidová slavnost v Mnichově Oktoberfest je za dveřmi

Novinky, Ivana Kvasnicová

Největší lidovou slavnost Oktoberfest v Mnichově zahájí průvod městem na Theresienwiese, kde v Schottenhamelu narazí starosta Dieter Reiter první sud. Provázet ji bude přehlídka krojů a stejnokrojů, slavnostní koncert, den pro rodiny s dětmi i stovky zábavních atrakcí. Slavnost se koná do 4. října.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

Největší lidová slavnost Oktoberfest v Mnichově začíná každý rok již tradičně průvodem městem. Květinami bohatě vyzdobené vozy tažené koňmi a naložené sudy piva projedou městem v doprovodu nejznámějších německých kapel  až na Theresienwiese. V Schottenhamelu oficiálně zahájí již 182. Oktoberfest starosta města Mnichova Dieter Reiter naražením prvního sudu (ve 12 hodin).

Slavnost se koná od soboty 19. září až do neděle 4. října.

Trasa průvodu: Sonnenstraße- Schwanthaler- und Hermann-Lingg-Straße - den Bavariaring - Theresienwiese

Přehlídka krojů a stejnokrojů: Trachten- und Schützenumzug

První neděli po zahájení Oktoberfestu představí na 9 000 účastníků průvodu stejnokroje a tradiční kroje nejen z Bavorska a Německa či Evropy (např. Rakouska, Itálie, Polska) ale i Severní Ameriky. Průvod vyjde od památníku Max-II za doprovodu hudby 20. září v 10 hodin.  

Trasa průvodu: Maximilianstraße - Ludwigstraße - Odeonsplatz - Briennerstraße - Karlsplatz/Stachus - Sonnenstraße – Schwanthalerstraße – Schubertstraße - Esperantoplatz (Festwiese)

Den pro rodiny s dětmi: Familientag

Oktoberfest je pivní slavnost nejen pro dospělé. Bavit se sem chodí i rodiny s dětmi. Pro ně je na celé Wiesn připraveno mnoho zábavních atrakcí, od tradičních kolotočů až po atrakce hororové nebo adrenalinové.

Speciální den pro rodiny s dětmi jim navíc umožní bavit se na této slavnosti po celý den (do 18 hodin), neboť jim jsou nabízeny atrakce i občerstvení se slevami až 50%. (v úterý 22. září a 29. září)

Slavnostní koncert: Standkonzert der Wiesn-Kapellen an der Bavaria

Za hezkého počasí vystoupí pod taktovkou starosty města Mnichov Dietra Reitera, manažera Wiesn Josefa Schmida a dalších významných osob všechny kapely, které hrají na Oktoberfestu. Více než 300 hudebníků společne zahraje na schodech na Wiesn nejznámější a nejoblíbenější písně a pochody. Na závěr koncertu bude na oblohu vypuštěno na sto balónků. Koncert se koná 27. září od 11 hodin.

Bohatý program na Oktoberfestu slavnostně zakončí 4. října ve 12 hodin salvy Böllerschießen.

Program Oktoberfestu od 19.9. do 4.10. 2015 na Theresienwiese

•19.9. od 10:45 hodin: zahájení průvodu na Wiesn

•19.9. ve 12 hodin: oficiální zahájení Oktoberfestu v Schottenhamel starostou Dietrem Reiterem

•20.9. od 10 hodin: přehlídka krojů a stejnokrojů: Trachten- und Schützenumzug

•22.9. do 18 hodin: 1. den pro rodiny s dětmi

•24.9. od 10 hodin:  bohoslužba: Traditioneller Oktoberfestgottesdienst im Marstall

•27.9. od 11 hodin: koncert: Standkonzert der Wiesn-Kapellen an der Bavaria

•29.9. do 18 hodin: 2. den pro rodiny s dětmi

•4.10. ve 12 hodin slavnostní zakončení: Böllerschießen an der Bavaria

Reklama

Výběr článků

Načítám