Hlavní obsah

Nejúspěšnější sportovci Pardubického kraje 2013 byli dekorováni

Novinky, Stanislava Dvořáková

Ve středu 26. března byli v Roškotově divadle v Ústí nad Orlicí vyhlášeni nejúspěšnější sportovci roku 2013 v rámci Pardubického kraje.

Foto: Pavel Kupka

Plakát s programem slavnostního vyhlášení nejúspěšnějších sportovců Pardubického kraje na základě dosažených výsledků v roce 2013.

Článek

Česká unie sportu, ČOK-CZ, město Ústí nad Orlicí a regionální Deník připravili pro sportovce Pardubického kraje slavnostní vyhlášení těch nejúspěšnějších v roce 2013 podle jedenácti kategorií.

Průvodním slovem vyhlašování doprovázel Radek Šilhan - televizní moderátor TV Prima, který sám v mládí jako aktivní sportovec působil v mládežnických fotbalových reprezentačních týmech.

V kategorii kolektivů byly mezi mládežnickými oceněny kolektivy basketbalu a hokejbalu z Pardubic a biatlonu z Letohradu. U dospělých sportovců to byla dvě pardubická družstva - mistr ČR ploché dráhy a bronzoví medailisté MČR v basketbalu a "A" družstvo z Chrudimi  futsalový mistr ČR, vítěz poháru FAČR.

Zároveň byla udělena cena za mimořádnou práci s mládeží FK Pardubice dorost U-17 fotbal, který vyhrál celorepublikovou soutěž.

V kategorii jednotlivců bylo oceněno bez uvedení pořadí deset sportovců z řad mládeže v zastoupení Pardubic, Letohradu a Poličky.

Za tělesně postižené sportovce byli oceněni Radek Procházka z TJ Léčebna Košumberk, 1. místo v lize v boccie, účastník mezinárodního MČR a ME a Pavel Jílek SK DNZ Bystré za 1. místo v běhu na lyžích na 2,5 km, 2. místo na 1 km a podíl na vítězství štafety na 4x1 km. Reprezentoval také ČR na Světových zimních hrách v Jižní Koreji.

Mezi veterány byli jako nejúspěšnější vyhlášeni Jiří Strnad SK Žamberk za řadu prvních míst v rychlostní kanoistice, účastníka MS v Dánsku a Světových veteránských her v Itálii, Miroslav Krsek MK Luková za 2. místo v dlouhém duatlonu a šesté v půlmaratonu na ME a 9. místo na MS v běhu do vrchu, Radoslav Čížek LTC Pardubice, mistr světa tenisové dvouhry.

Mezi deseti dospělými dominovali sportovci z Pardubic, v jednom případě Lukáš Novák z HSK Ústí nad Orlicí. Zde bylo vyhlášeno pořadí tří neúspěšnějších, a to na 1. místě Ondřej Rolenc TJ Synthesia Pardubice, mistr ČR v kanoistice, za medailová umístění na ME a MS a 2x2 místo v raftingu, 2. místo obsadila Veronika Krčálová, SZTM ROB Pardubice, mistryně ČR a účastnice v orientačním běhu na ME, a 3. místo získal Lukáš Rešetár, FK ERA-PACK Chrudim, mistr ČR ve futsale a vítěz Poháru FAČR.

Za trenéry, bez kterých by nebylo vynikajících sportovců, byli oceněni Pavel Studnička (atletika), Martin Kubrycht (veslařský klub), oba z Pardubic, a Michael Málek z KB Letohrad (biatlon).

Jako krajánek byl vyhodnocen Leopold König z Moravské Třebové, který se v roce 2013 posunul do světové špičky v cyklistice a závodí za Team Net App Endura.

Vyvrcholením bylo uvedení do Síně slávy Pardubického kraje za mimořádné zásluhy o tělovýchovu a sport Jaroslava Brože z Pardubic, všestranného sportovce, referenta okresní tělovýchovy, a Petra Bucháčka, SKP Duha Lanškroun, účastníka OH v Montrealu a MS v Belgii. Oba stále působí jako trenéři mládeže.

Hodnocení organizátorů této akce potvrdilo, že sport se dostává do popředí zájmu a sportovci se tak stávají vzorem pro spolužáky i širokou veřejnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám