Hlavní obsah

Nejsympatičtější gayové České a Slovenské republiky opět pomohli potřebným

Novinky, Marian Kajzer

Finalisté soutěže o nejsympatičtějšího gaye letošního roku z České republiky a Slovenska předali hygienické potřeby a pomůcky v hodnotě několika tisíc korun. A v dobročinném duchu se nese celý, již 17. ročník národní soutěže Gayman.

Foto: Marian Kajzer

Finalisté letošního ročníku se zástupkyní Nadačního fondu a zpěvačkou Hannou Pekhart

Článek

Národní soutěž Gayman dostála svému slibu a pomohla (opět) potřebným, a to dokonce více než v loňském roce.

V rámci soustředění letošních finalistů v Karviné se mimo jiné finalisté podrobili vědomostnímu testu, školení verbální komunikace s moderátorem Vlastou Vébrem či nácvikům choreografie na finálový večer. 

Na soustředění, které se konalo ve dnech 23. - 26. srpna, dorazila také zástupkyně Nadačního fondu Pavla Novotného, která osobně převzala hygienické potřeby a pomůcky za tisíce korun, které byly nakoupeny speciálně pro tuto událost. Ty byly následně předány do nemocnice v Havířově. Ing. Pavel Novotný zasedne letos také v mnoha členné porotě na finálovém gala večeru.

Finále letos proběhne 27. října od 19 hodin v Ostravském multifunkčním prostoru Fabric.

Letošní ročník přichází opět s volbou Gayman Charity 2018. Volba probíhá následovně: Každý finalista má u své fotky číslo transparentního bankovního účtu Nadačního fondu Pavla Novotného a svůj variabilní symbol, pod kterým bude bojovat o co největší částku pro tento fond. Pro možnost podpory fondu a zároveň finalisty ze zahraničí je dán také IBAN.

Veškeré prostředky budou zcela transparentně využity pro potřebnou a krásnou věc - Charitu. Navíc budete mít absolutní přehled o částce, kterou váš favorit vybral. Vítěz bude tváří fondu pro LGBT komunitu po dobu jednoho roku. Veškeré finanční prostředky putují přímo na účet fondu, nikoliv přes prostředníka či organizátory soutěže Gayman. Výherce bude oznámen, stejně jako celková částka, na gala finále Gayman 2018 v multifunkčním prostoru Fabric 27. října v  Ostravě.

Variabilní symbol určuje datum finále a číslo finalisty, u společné fotografie je koncové dvojčíslí ročník, který se letos koná. Volba končí 26. října v 18.00 hodin.

Fotografie k možné podpoře čtenáři zde: https://www.facebook.com/pg/gaymancr/photos/?tab=album_id=10156118409723751

Letos se, stejně jako v loňském ročníku, přikročilo k zcela nové formě charitativního postoje celé akce. Žádné finanční prostředky neputují přes realizační team či samotného organizátora. Organizátor s realizačním týmem se chtěli vyhnout pomluvám o zneužívání financí, zvolený způsob je zcela transparentní a vše putuje přímo NF Pavla Novotného.

Organizátoři jsou zvědaví, kolik financí se vybere. Byli velmi rádi, a ne kvůli sobě, jak se nechali slyšet, ale kvůli těm, kterým ty finance zcela jistě pomohou, aby se vybrala hezká částka. 

Gala finále budou moderovat, jako loňský ročník, Luboš Procházka a travesti diva Nadja Mini.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám