Hlavní obsah

Nejlepší zpěváčci Valašska poměří své hlásky ve vsetínském kině Vatra

Novinky, Klára Blažková

V sobotu 3. března se v klubovně K3 vsetínského domu kultury uskutečnilo oblastní kolo soutěže dětských interpretů lidových písní „Vsetínský slavíček 2018“. Nejúspěšnější zpěváčci se utkají v regionálním celovalašském kole, které se koná v neděli 15. dubna od 14.00 hodin v sále kina Vatra.

Foto: DK Vsetín

II. kat. postupující Vojtěch Frňka ze souboru Malá Jasénka

Článek

Na 30 dětí ve věku od 7 do 15 let se sešlo v letošním oblastním kole celostátní soutěže „Zpěváček – Děti a píseň“. Soutěžilo se ve dvou kategoriích od 7 do 9 let a od 10 do 15 let. Doprovodnou kapelu tvořila hudecká sestava pod vedením Michala Jelénka. Každý soutěžící se odborné tříčlenné porotě představil táhlou písní bez doprovodu a rytmickou písní s muzikou.

V oblastním kole se potkaly děti z folklorních souborů, působících nejen na Vsetíně, ale také v Liptále, Halenkově nebo Novém Hrozenkově.

Vsetínští zpěváčci byli opět velmi úspěšní. V první kategorii bodoval David Januš z Malé Jasénky. Ze šesti postupových míst bez pořadí obsadili domácí zpěváčci pět pozic. V druhé kategorii uspěli Matěj Pírek, Eliška Pospíšilová a Vojtěch Frňka ze souboru Malá Jasénka a dále Tereza a Jiří Kašparovi ze Vsacánku.

Moc blahopřejeme všem postupujícím a držíme palce v regionálním kole „Zpěváček Valašska 2018“, které doprovodí cimbálová muzika Kordulka a muzikanti pod vedením Kateřiny Niklové. Přijďte podpořit mladé talenty. Za pořadatele Vás zvou Soubor valašských písní a tanců Vsacan, Valašský folklorní spolek, Město Vsetín a Dům kultury Vsetín.

www.dkvsetin.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám