Hlavní obsah

Nejlepší knihovna v Brně je Knihovna Jiřího Mahena

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravská zemská knihovna v Brně a Krajský úřad Jihomoravského kraje vyhlásily a ocenily nejlepší knihovny a knihovnice za pomalu končící rok 2016.

Foto: MZK

Ředitel MZK Tomáš Kubíček

Článek

Slavnostní vyhlášení se konalo v konferenčním sále v Moravské zemské knihovně 30. listopadu. Pracovníky vyhodnocených knihoven, starosty příslušných měst a obcí, vyhodnocené knihovnice a další hosty přivítal ředitel MZK Tomáš Kubíček.

Za okres Blansko byla vyhodnocena jako nejlepší Městská knihovna Boskovice, vedená Miroslavou Jurdičovou. Za Brno - město to byla Knihovna Jiřího Mahena, pobočka Brno - Slatina, s knihovnicí Hanou Vrbkovou a za Brno - venkov Městská knihovna Ivančice s knihovnicí Blankou Odutovou.

V okrese Břeclav byla vyhodnocena jako nejlepší Městská knihovna Hustopeče, kde pracují knihovnice Jitka Horáková a Jana Unverdorbenová. Za okres Hodonín to byla Městská knihovna Ždánice a Marie Wolfová. V okrese Vyškov je nejlepší Obecní knihovna Drnovice a Ladislava Růžičková a v okrese Znojmo Městská knihovna Hrušovany nad Jevišovkou a knihovnice Jana Bujnová.

Kromě nejlepších knihoven byly vyhodnoceny i nejlepší knihovnice. Jsou to Zdenka Komůrková z Městské knihovny Jevišovice, okres Znojmo, Jitka Severová z Knihovny městyse Lysice v okrese Blansko, Marie Škorpíková z Obecní knihovny Ratíškovice v okrese Hodonín a Jaroslava Urbánková z Obecní knihovny Hostěrádky - Rešov a z Městské knihovny Slavkov u Brna v okrese Vyškov.

Reklama

Výběr článků

Načítám