Hlavní obsah

Nebezpečné suché stromy zmizí z výpadovky z Nového Hradce

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Omezený provoz bude během sobotního dopoledne na silnici z Nového Hradce Králové směrem na Býšť. Společnost Městské lesy Hradec Králové zde totiž bude odstraňovat nebezpečné suché stromy, u kterých by v budoucnu vzhledem k jejich stavu mohlo dojít k pádu na projíždějící vozidla.

Článek

Na dopravu bude během prací dohlížet Policie ČR. Zahájení těchto prací je zatím naplánováno od 7:30 hodin.

„Je dobře, že se na této trase provede kácení nebezpečných stromů, naposledy v loňském roce zde bohužel během vichřice došlo k pádu stromu na projíždějící vozidla. Vybrané suché stromy představují velké nebezpečí, a proto je třeba je odstranit. Žádáme tedy řidiče o pochopení a respektování dopravního omezení, které bude trvat v sobotních dopoledních hodinách. Po dvanácté hodině by se pak doprava na této trase měla vrátit do běžného provozu,“ informovala náměstkyně primátora pro oblast majetku města Věra Pourová.

Odstranění stromů budou v sobotu 25. dubna dopoledne provádět Městské lesy Hradec Králové.

„Zodpovídáme za pozemky, které jsou podél této státní komunikace, a vzhledem ke špatnému stavu některých stromů musí dojít k jejich odstranění. Naplánovali jsme jej na dobu, kdy je provoz na silnicích relativně minimální a toto omezení nebude příliš komplikovat průjezdnost. Odstraníme přibližně třicet suchých a nebezpečných stromů, nejedná se o běžné kácení, ale o mimořádnou činnost z důvodu bezpečnosti,“ uvedl Milan Zerzán, ředitel společnosti Městské lesy Hradec Králové.

Reklama

Výběr článků

Načítám