Hlavní obsah

Návštěvníci výstavy Západočeské univerzity si v Techmanii zahrají na kriminalisty

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Západočeská univerzita v Plzni otevřela v pondělí 19. ledna v Techmania Science Center výstavu nazvanou Věda a technika odhaluje minulost aneb Příběh za lebkou, prostřednictvím níž pozve návštěvníky na dobrodružnou výpravu za vyřešením zločinu.

Foto: Západočeská univerzita v Plzni

Výstava vznikla v rámci projektu Popularizace vědy a badatelsky orientované výuky a na její přípravě spolupracovalo sedm součástí ZČU.

Článek

Výstava vznikla v rámci projektu Popularizace vědy a badatelsky orientované výuky a na její přípravě spolupracovalo sedm součástí ZČU.

Klíčová otázka zní: Kdo byl pohřben na pozemku u domu? Stal se tu zločin? Výstava Západočeské univerzity v Plzni představí, jak náročná je práce na takové záhadě. Zároveň ukáže, že technika hraje důležitou roli i v humanitních oborech.

Své síly na její přípravě spojily fakulty filozofická, právnická, elektrotechnická, aplikovaných věd, designu a umění Ladislava Sutnara, zdravotnických studií a vysokoškolský ústav Nové technologie – výzkumné centrum. Návštěvníci Techmanie se mohou těšit například na archeologické naleziště, elektronické snímání kostí, kriminalistické metody a další zajímavosti.

„Cílem uspořádání výstavy je ukázat širší veřejnosti provázanost vědních oborů a představit tak Západočeskou univerzitu v Plzni jako jednu z nejvíce heterogenních univerzit v České republice. Přírodní a technické vzdělávání je důležité i pro humanitní obory a výstava si klade za cíl ukázat jejich možné propojení a využitelnost při řešení reálných situací,” uvedla manažerka projektu Irena Görnerová.

Expozice navazuje na předchozí výstavy Západočeské univerzity v Plzni, na nichž v uplynulých dvou letech v prostorách Techmanie představila čtyři nová výzkumná centra.

Výstava Věda a technika odhaluje minulost aneb Příběh za lebkou potrvá v Techmanii do konce dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám