Hlavní obsah

Návštěvníci dne otevřených dveří logopedické školy přispívali na nový invalidní vozík

Novinky, Tomáš Majliš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den otevřených dveří, jehož pořádání je každoročně spojeno s poutí sv. Kateřiny, se v neděli 25. listopadu tradičně konal na ZŠ logopedické v Ostravě-Hrabové. Kromě návštěvy tříd a tvůrčích dílen zde bylo možné přispět na nákup invalidního vozíku jedné z žákyň školy.

Foto: Tomáš Majliš

Na dni otevřených dveří bylo možné zakoupit také sbírku básní Margarity Fotopulu

Článek

V Hrabové bylo v neděli živo - od kostela sv. Kateřiny až k základní škole, která se nachází v jeho blízkosti, stálo mnoho stánků a atrakcí. Kromě pouti si mohli zájemci v dopoledních hodinách prohlédnout také třídy zdejší logopedické školy, kde bylo možné vyzkoušet si například výrobu šperků z korálků, vytvarovat svíčky z včelího vosku, nazdobit vánoční perníčky nebo vytvořit vánoční ozdoby.

Mimo návštěvu tvůrčích dílen si mohli návštěvníci ve vestibulu školy zakoupit také sbírku básní žákyně Margarity Fotopulu, která zde měla svou autogramiádu. Výtěžek z prodeje přispěje k financování autorčina nového invalidního vozíku. Prodej básnických sbírek však stále pokračuje, básně bude možné zakoupit například na vánoční besídce školy v kulturním domě K-Trio v Ostravě-Hrabůvce.

ZŠ logopedická vzdělává žáky od 1. do 9. tříd. Kromě běžného vzdělávacího programu, který odpovídá obsahu jiných ZŠ, je na této škole rozšířená logopedická péče. Zajímavostí je, že na škole se počet žáků v jednotlivých třídách pohybuje v rozmezí od šesti do desíti. ZŠ logopedická má kromě budovy v Hrabové další dvě pobočky v Hrabůvce, ve kterých se vyučují děti na prvním stupni.

Další informace o aktivitách školy a prodeji sbírky můžete najít na webových stránkách školy nebo na facebooku školy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám