Hlavní obsah

Národní divadlo Brno zve na Želary (srdce mé) v režii Dodo Gombára

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známé dílo Květy Legátové Želary se dočkalo brněnského divadelního zpracování. Dramaturg Martin Sládeček ve spolupráci s kostymérkou Hanou Knotkovou, hudebním skladatelem Davidem Rotterem a hostujícím režisérem Dodo Gombárem vytvořili dílo, v němž si zahraje prakticky celý činoherní soubor.

Foto: Jiří Smutný

Z tiskové konference: (zleva) Martin Sládeček, Dodo Gombár, Magdaléna Tkačíková, Petr Halberstadt a Hana Tomáš Briešťanská

Článek

Na scéně vytvořené Lucií Labajovou se v hlavních rolích Elišky a Josefa Jandy představí Magdaléna Tkačíková a Petr Halberstadt. Jako Žeňa vystoupí Hana Tomáš Briešťanská, čerstvá držitelka Thálie za roli Štěpky v Petrolejových lampách.

Dodo Gombár, který připravil dramatizaci povídek Květy Legátové, přiznal, že úspěšný film Želary neviděl v kině ani v televizi. Bere to však jako výhodu, protože nebyl filmem ovlivněn a vycházel čistě z literatury.

Dramaturg inscenace Martin Sládeček k volbě titulu říká: „V Želarech účinkuje téměř celý náš činoherní soubor. Jako dramaturgové jsme při výběru tohoto titulu vsadili nejen na velký příběh brněnské autorky a schopnosti jednotlivých herců, ale především na sílu a souhru vícegeneračního hereckého kolektivu, který dokáže strhávat a uchvacovat.“

Premiéra se koná v Mahenově divadle v pátek 31. března v 19.00 hodin. Reprízy jsou na programu 1. dubna, 18. května, 5. června, 29. a 30. září a 19. listopadu 2017.

Reklama

Výběr článků

Načítám