Hlavní obsah

Najde se budoucí Michael Jordan? To ukáže basketbalový kemp v Olomouci.

Novinky, Radim Kašpar

Do hanácké metropole se sjedou mladí basketbalisté a basketbalistky ve věku 10 až 18 let z celého kraje. Početnou delegaci vysílá také Jeseník. Účastníci si na basketbalovém kempu vyzkouší své herní dovednosti, a to vše pod dohledem mistryně Evropy a vicemistryně světa Ivany Večeřové.

Foto: Basketbalový kemp

Basketbalový kemp 2011

Článek

Kemp bude mít zázemí v prostorách sportovní haly Univerzity Palackého a je určen všem, kteří mají rádi basketbal. Nezáleží na tom, zda se jedná o registrované hráče či hráčky, nebo o ty, kteří si chtějí sami pro sebe zlepšit své individuální i týmové basketbalové dovednosti. 

Účastníci budou pod dohledem několika zkušených trenérů. Největším lákadlem je určitě Ivana Večeřová, dlouholetá reprezentantka České republiky. O cenné rady se budou se svými svěřenci dělit také trenér Ostravského A mužstva, nebo trenéři mládeže z Brna, Prostějova.

O kemp byl v letošním roce velký zájem, což potvrzují slova hlavního organizátora Michala Pekárka: "Ve srovnání s minulým rokem máme dvojnásobný počet účastníků. Cílem je propagace basketbalu a rozvoj tohoto krásného sportu v Olomouckém kraji." 

Významnou delegaci nadějných sportovců vysílá také basketbalový klub v Jeseníku. "Jsem rád, že se nám podařilo sehnat finance a vyslat z Jeseníku celkem 18 žáků. Trénovat pod dohledem vicemistryně světa pro ně bude určitě cennou zkušeností", doplnil předseda basketbalového klubu v Jeseníku Petr Procházka, který sám finančně podpořil účast dětí a dorostenců z Jesenicka.

Nejen basketbal, ale i na doprovodný program zpříjemní pobyt na kempu. "Pro účastníky je připraven například program v Omega centru, kde budou připraveny rehabilitace, posilovna nebo minigolf. Všichni navštívíme také kino a nesmí chybět prohlídka Olomouce.", upřesnil Pekárek. Nejlepší účastníci obdrží také zajímavé ceny, první z nich také podepsaný dres Jana Veselého, třetího českého hráče v NBA. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám