Hlavní obsah

Nádherný futsalový večer: Plzeň brala body a překonala divácký rekord

Novinky, Miroslav Knotek

SK Interobal Plzeň po návratu do 1. Chance Futsal ligy poprvé hrál domácí utkání v Městské hale Lokomotiva na Slovanech. Soupeřem mu ve čtvrtek byl tým Rádio Krokodýl Brno. Plzeň letos má za sebou souboje s jinými dvěma prvoligovými týmy z jihomoravské metropole a oba prohrála.

Foto: SK Interobal Plzeň
Článek

I proto tentokrát vedení nechtělo nic podcenit, na televizní utkání různými doprovodnými akcemi lákalo fanoušky již týdny dopředu a avizovaný divácký rekord na futsalový zápas v Plzni skutečně padl. Na 650 natěšených fanoušků v nablýskané hale a odhodlaný domácí tým soupeři už při nástupu jasně dal vzkaz, jak těžké bude uhrát zde body. Slavnostní výkop obstaral slavný patriot Martin Straka.

Plzeň se do soupeře pustila, na obou stranách skončily střely na břevně či  na tyči a tak přes spoustu šancí skončil první poločas bez branek.

Ve druhé půli domácí zaspali začátek a po pěkné akci střílel Outrata do protipohybu, ale opět trefil tyč. Plzeň to probralo a převzala iniciativu, po akci Kasýka s Vnukem Forman z blízka neprostřelil, Koc pěknou střelou z první střílel nad. Právě Koc pak vybojoval na vlastní polovině aut, který rychle rozehrál se Štrajtem, unikli s Šíšou do přečíslení, které skončilo vlastním gólem Outraty - 1:0.

Hosty to rozhodilo, po zmatcích a hlavičkované skončil míč před osamoceným Mižárem a ten z voleje nádherně propálil - 2:0.

Brno se snažilo útočit, ale bylo nervózní a dělalo podobné chyby, jako Plzeň v poločase prvním, tedy ztrácelo míče při útočení a dávalo šance na brejky. Hosté sice trefili po rohu z úhlu už počtvrté brankovou konstrukci, ale Vnuk pak sám před soupeřovo brankářem místo gólu z první nešikovně zasedl míč, ale ještě nešikovněji si počínal brankář hostů Kubíček, který při snaze vybojovat nebo odkopnout balón srazil Vnuka a kopala se penalta. Na tu si sice sáhl, ale Vnuk napálil projektil silně a míč do brány přes brankáře prorval - 3:0.

Brno sedm minut před koncem sáhlo ke hře v pěti bez brankáře, kombinovalo, chvíli nechalo Plzeň běhat a pak střelou Mareše snížilo na 3:1.

Brno pak předvedlo nevídané zmatky při střídání, kdy hrálo chvíli ve třech, Stejskalovo dělovku ale brankář vyrazil. Domácí měli hru ztíženou pěti fauly, protože po šestém faulu se ve futsale kope desítka, nemohli si už žádný další dovolit. I proto Moravané zkusili dále hru ve čtyřech, zkoušeli míč tahat a vykoledovat si nedovolený zákrok.

Hra byla plná soubojů na hranici na obou stranách, velmi bojovná a nasazení z obou stran bylo maximální. Když se zdálo, že mají Západočeši hru pod kontrolou, překombinovali to vzadu, Koc se Stejskalem se nechali obrat o míč na levé straně a Mareš snížil už na 3:2 a zadělal na ještě větší drama!

Necelé tři minuty před koncem se brněnští krokodýli pustili do hry v pěti bez brankáře. Zle zatápěli, drželi míč, ale obětaví domácí soupeře do žádné tutovky nepustili a sami se několikrát pokoušeli využít risku soupeře a trefit opuštěnou bránu. Hra se kouskovala a to vyhovovalo Plzni, která posledních 50 vteřin dokázala udržet míč překopáváním míče z jedné půle na druhou a držením za každou cenu a tak plzeňský nádherný futsalový večer dostal ke šlehačce plného stadionu i tříbodovou jahodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám