Hlavní obsah

Náchoďané se už nebudou kutálet blátivým srázem ze sídliště u nemocnice

Novinky, Jiří Horák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelé sídliště u nemocnice v Náchodě se po několika desetiletích možná konečně dočkají pěší přístupové cesty ke svým domovům. Dosud se často kutálejí z prudkého srázu nad zimním stadiónem. Fyzicky náročná zkratka je zdrojem častých úrazů. Brzy tady ale vyrostou pohodlné schody.

Foto: Jiří Horák videovize.info

Bez terénních bot, nejlépe se zimním vzorkem, a bez mnohaletého tréninku se obyvatelé sídliště u nemocnice v Náchodě domů nedostanou.

Článek

"Máte pravdu, lidé se tam opravdu kutálejí. Je to neupravené, nebezpečné, příkré," potvrdil starosta Náchoda Jan Birke.

Oslovená obyvatelka sídliště dodala, že tato nejkratší, ale také nejprudší trasa kolem zimního stadiónu je často zcela neschůdná.

"Když je bláto nebo sníh a led, tak se tudy absolutně jít nedá," vysvětlila žena, která se na sídliště z dolního Starého Města musí dostat minimálně jednou denně. Na výběr má z více tras, všechny jsou ale často neschůdné a nebezpečné.

Všichni musejí přes "kruhák" U Slávie

Kromě jediné: kolem kruhového objezdu U Slávie. Tato cesta je sice pohodlná, ale znamená ujít o dva kilometry delší trasu.

V Náchodě tak vzniká velmi nepříjemná situace, kdy je ke kruhovému objezdu prostřed města směrována nejen veškerá motorová doprava, ale i ta pěší.

Dávám tomu rok, maximálně dva

Starosta potvrdil, že kutálení kolem "zimáku" brzy skončí. Město získalo státní dotaci na revitalizaci sídliště.

Mezi pracemi, které budou provedeny, je například oprava místních komunikací na sídlišti a také stavba bezúdržbové konstrukce se schody a rampami pro kočárky právě mezi zimním stadiónem a sídlištěm.

Všechny práce by měly být dokončeny v roce 2012.

Reklama

Výběr článků

Načítám