Hlavní obsah

Na zlínském zámku se uskuteční přednáška o současné české architektuře

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavou přednášku pro zájemce o soudobou českou architekturu připravila Galerie Václava Chada na zlínském zámku. Ve čtvrtek 4. května v 17 hodin sem dorazí Jan Jakub Tesař, jeden z autorů výstavy Czech Houses / České domy, která na zámku aktuálně probíhá, a přinese svůj pohled na úroveň bydlení u nás.

Foto: Zlínský zámek o.p.s.
Článek

Pro výstavu Czech Houses / České domy vybrali její autoři – vysokoškolští pedagogové Ján Stempel, Jan Jakub Tesař a Ondřej Beneš 33 výjimečných domů od 33 architektonických ateliérů, aby představili to nejlepší, co u nás vzniklo od roku 1989 v oblasti individuálního bydlení.

S jedním z autorů, Janem Jakubem Tesařem, se mohou příznivci architektury setkat na doprovodné přednášce ve čtvrtek 4. května od 17 hodin na zlínském zámku a seznámit se tak s aktuálními trendy v oboru.

O výstavě

Putovní výstava Czech Houses / České domy se od roku 2014 již prezentovala v Moskvě, Budapešti, Londýně a dalších evropských městech. Ve Zlíně se koná do 12. května.

Jejím cílem je zachytit vývoj a zvyšování kvality české architektury. Výstava sestává z 33 prezentačních panelů, z nichž každý ukazuje jeden dům, nabízí pohledy na exteriéry, interiéry i plány. Panely jsou doplněny o pět prostorových modelů domů.

„Naším záměrem bylo představit širokou škálu přístupů k individuálním potřebám bydlení, včetně velkých i malých domů, nových projektů a renovací, domů na venkově nebo naopak v hustě osídlených městských centrech a předměstích. Vybudovány jsou z betonu, dřeva, cihel nebo oceli. Pojaty jsou v moderním, abstraktním nebo osobitě tradičním stylu,“ uvedl za autory Jan Jakub Tesař.

Výstava je přístupná zdarma v Galerii Václava Chada v prvním poschodí zlínského zámku od 7. dubna do 12. května, vždy od úterý do pátku od 14 do 17 hodin.

Další podrobnosti o zlínském zámku i Galerii Václava Chada najdete na www.zlinskyzamek.cz a www.gvch.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám