Hlavní obsah

Na zámku v Mníšku potkáte při dětských programech Elsu nebo trpaslici Parádnici

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během nejbližších pěti dnů se v zámku Mníšku pod Brdy konají programy a prohlídky pro děti, při kterých potkají pohádkové postavy. Pro větší návštěvníky jsou otevřeny klasické okruhy a výjimečně také výstava v zámecké věži.

Trpaslice Parádnice se nemůže dočkat návštěvy dětí.

Článek

Mníšecký zámek je plný pohádkových postav. Rodiny s dětmi je mohou zahlédnout ve sklepení, v přízemních prostorách i při návštěvě zámeckých komnat prvního patra.

Během celých podzimních prázdnin od soboty do středy 26. až do 30. října jsou na programu prohlídek zámku také prohlídky pro děti. Zajímavé vyprávění při nich uslyší od místní princezny nebo paní hraběnky. Na Prohlídkách s Elsou navíc potkají i ledovou královnu z pohádky. Budou s ní procházet přes velké jídelny i menší salónky a na konci snad najdou i Olafa.

Při prohlídce Putování za zámeckými skřítky se seznámí s mnohými příslušníky světa skřítků, skřetů a trpaslíků. Mezi nimi třeba s trpaslicí Parádnicí, knižním šotkem nebo skřetem odpadkovým. Nejoblíbenější ze všech je Zádveřník, který nosí zdraví, štěstí, bohatství, pomáhá v domácnosti a opravuje rozbité nástroje.

Další pohádkové bytosti čekají na dětské návštěvníky v Kouzelném sklepení nebo na prohlídce z Pohádky do pohádky. Uvidí tu pana krále, ježibabu, vodníka, Červenou Karkulku nebo tříhlavého draka s diamantovým srdcem.

Z nabídky programů zmíníme také výtvarnou dílnu, dva klasické prohlídkové okruhy a v neděli a v pondělí o státním svátku 28. října navíc komentované prohlídky výstavy ve věži, která je zaměřena na vojsko a četnictvo za první republiky a výstavbu obranných pevnůstek v okolí, vznikajících v době ohrožení republiky před druhou světovou válkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám