Hlavní obsah

Na úvod evropského šampionátu v softbalu dvě vítězství českých reprezentantek

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 30. června bylo v Ostravě-Porubě na hřišti Arrow Park zahájeno Mistrovství Evropy žen v softbalu. O nejvyšší evropský titul bojuje 23 zemí Evropy, hraje se na pěti hřištích a na dalších čtyřech místech v České republice a Polsku.

Foto: Josef Zajíc

Česká republika - Litva. Před utkání si hráčky obou států vyslechly státní hymny.

Článek

V neděli bylo odehráno 22 utkání, kterých se zúčastnily týmy ze Švýcarska, Německa, Litvy, Švédska, Slovenska, Francie, Ukrajiny, Španělska, Ruska, Dánska, Irska, Maďarska, Polska, Itálie, Turecka, Chorvatska, Řecka, Izraele, Nizozemska, Velká Británie, Belgie, Rakouska a České republiky.

Skvělé hrající české softbalistky první den hrály dvě utkání. Dopoledne v 11.15 s týmem Litvy. V tomto utkání byly české hráčky suverénní a vyhrály v poměru 15:0. Po slavnostním otevření šampionátu ve 21.00 hodin odehrály své druhé utkání - tentokrát proti Švédsku - a opět skvěle. Vyhrály nad hráčkami Švédska 7:0 a vedou základní skupinu A.

„I přes velká vedra jsme hráli perfektně. Neumožnili jsme soupeřkám ani jednou úspěšně odpálit, což se jen tak nevidí. Jsem spokojený,” prohlásil po utkání Vojtěch Albert, reprezentační trenér.

V pondělí 1. července nastoupí české reprezentantky od 14.00 hodin na hřišti ve Frýdku-Místku proti Slovensku. Večer ve 20.45 hodin pak na hlavním hřišti v Arrows Parku odehrají reprezentantky České republiky své čtvrté utkání s Francií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám