Hlavní obsah

Na únorový Den s hejtmankou dorazili sportovci i studenti

Novinky, Alena Lochmannová

Jeden za druhým opět přicházeli 1. února občané Karlovarského kraje na setkání s hejtmankou Janou Vildumetzovou. Nejčastěji diskutovali o možnosti podpory sportu v regionu, hovořilo se i o problémech s dotacemi, o pěstounské péči nebo o zkušenostech zahraničních středoškoláků se studiem v Karlových Varech.

Foto: KÚ Karlovarského kraje

První středu v měsíci se opět konalo setkání hejtmanky Karlovarského kraje Mgr. Jany Vildumetzové s občany.

Článek

„Nejvíce jsme tentokrát probírali sport a možnost jeho podpory ze strany Karlovarského kraje. Přišli za mnou stolní tenisté, se zástupcem Sportovní unie Chebska jsme řešili akci, při které se vyhlašují nejlepší sportovci z celého chebského okresu. A moc mě potěšili organizátoři karlovarské rallye veteránů pozvánkou na srpnové mezinárodní závody, kterých se zúčastní podle jejich informací 85 historických vozů a 40 motorek,” uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová.

Dalším diskutovaným tématem se mimo jiné stala pěstounská péče. Představitelky obecně prospěšné společnosti Náhradním rodinám požádaly hejtmanku, aby jako předsedkyně Asociace krajů ČR s ostatními hejtmany řešila sjednocení názorů na legislativu v oblasti pěstounské péče ze strany krajů.

„Tato problematika mě velmi zajímá, protože každé dítě by mělo dostat šanci vyrůstat místo v ústavní péči v co nejpřirozenějším prostředí rodiny,” dodala Jana Vildumetzová, která se dotazovala i na pravidla pro umístění dítěte do pěstounské péče na přechodnou dobu nebo o výši příspěvků, jež pěstounům náleží.

Hejtmanku také přišli pozdravit studenti mezinárodní školy v Karlových Varech, kterou v současnosti navštěvuje 75 žáků devětadvaceti národností. Společně mluvili o možnosti pokračovat ve studiu v kraji i v ČR, i o tom, jaký má kraj recept na zastavení odlivu mladých lidí do jiných regionů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám