Hlavní obsah

Na strakonický Rumpál i do vodního mlýna v Hoslovicích v pondělí 18. května zdarma

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strakonické Muzeum středního Pootaví se otevřelo 11. května, expozice kvůli rekonstrukci ale není kompletní. Přesto lze navštívit vyhlídkovou věž Rumpál a černou kuchyni. K návštěvě zve i nedaleký hoslovický mlýn.

Foto: Muzeum Strakonice
Článek

V nabídce je vyhlídková věž Rumpál a černá kuchyně s expozicí Němí svědci minulosti (kamenné artefakty z regionu), výstava Zastavení ve starém čase (výstava fotografií ze starých muzejních expozic), pro děti je připravena tvořivá dílnička v černé kuchyni.

Otevřeno je denně 9.00 - 11.30 a 12.00 - 16.00 hodin. Venkovní panelová výstava na 3. nádvoří ukazuje rekonstrukci muzea.

Vodní mlýn Hoslovice nabízí prohlídku budovy mlýna, expozici Ze šumavského Podlesí a areál mlýna s domácími zvířátky. Otevírací doba: denně 9.00 - 16.00 hodin

Den otevřených dveří

V rámci Mezinárodního dne muzeí připravili muzejníci v pondělí 18. května volný vstup na vyhlídkovou věž Rumpál a do černé kuchyně strakonického hradu a také volný vstup do areálu Vodního mlýna v Hoslovicích.

Akce probíhá od 9 do 16 hodin.

V obou objektech jsou zajištěny stojany s dezinfekcí.

Reklama

Výběr článků

Načítám