Hlavní obsah

Na speciálních stránkách je možné již rok sbírat inspiraci na procházky a výlety

Novinky, Aleš Rudl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před rokem vznikly webové stránky o památných stromech Prahy. Od té doby přinášejí obyvatelům i návštěvníkům města mnoho nových možností, jak trávit volný čas a další zajímavosti.

Foto: Aleš Rudl

Webové stránky o pražských památných stromech se těší od svého vzniku čím dál větší oblibě, o čemž svědčí jejich návštěvnost

Článek

Internetové stránky se věnují nejstarším a nejmohutnějším stromům hlavního města, které jsou pod zvláštní ochranou zákona. Nejvíce čtenářů přitahuje Unikátní galerie stromů, kde jsou zobrazeny všechny chráněné dřeviny v různých ročních obdobích.

V záložce Tipy na výlety najdete podrobně popsané vycházky, které vhodně spojují vybrané velikány. Novinkou pro letošní jaro je pět doporučených cyklistických tras, které propojují památné stromy v okrajových částech města. Zakreslené trasy jsou volně ke stažení a jsou doplněny fotografiemi stromů, včetně podrobného popisu cesty.

Web také prozrazuje, že o památných stromech se lze dozvídat i v terénu. Vhodným cílem procházky může být některá z informačních tabulí, jež mnohé z nich přinesly do té doby nepublikované informace.

Za uplynulý rok stránky zastřešily několik výstav o památných stromech Prahy, z nichž ta největší proběhla v březnu tohoto roku.

Stránky www.prazskestromy.cz podávají obecné informace o památných stromech i mnoho zajímavostí (například o Dni stromů či citáty nebo písničky o stromech). Pro svoji hodnotu je archivuje Národní knihovna ČR.

Minulý rok byla na stránkách uspořádána fotografická soutěž na téma Pražské památné stromy o hodnotné ceny. Čtenáři se mohou těšit na druhý ročník soutěže, jež bude vyhlášena na začátkem léta.

Reklama

Výběr článků

Načítám