Hlavní obsah

Na šipkovém turnaji v Hřebečníkách přivítali i hráče z extraligy

Novinky, Petra Kulhánková

Již druhým rokem se v hřebečnické hospodě U Globusu hrají skvělé šipky. Místní druholigový tým Globus DC Hřebečníky zde pořádá seriálový turnaj Hřebečníky Open ve hře 501 DO, který je určen všem příchozím bez rozdílu.

Foto: Petra Dolanská

Vítězové srpnového turnaje Hřebečníky Open, zleva: V. Pašek (2.), V Tauš (1.) a S. Mynařík (3.)

Článek

Šipkaři totiž ani v létě neodpočívají a na turnajích ladí formu pro další ročník šipkové ligy, která zanedlouho odstartuje.

V pátek 8. srpna se tak v Hřebečníkách sešli nejen domácí šipkaři, ale i jejich kolegové z dalších týmů z Berounska a Rakovnicka, dokonce jeden hráč z týmu Podlesáci Králův Dvůr C, týmu, který z první ligy postupuje do nejvyšší krajské soutěže - extraligy.

„Na turnaje pravidelně zveme hráče, se kterými se během roku setkáváme v ligových utkáních v "naší" berounské skupině. Ale tady na Rakovnicku fungují i další týmy, se kterými bychom se během ligy nepotkali, proto jsme se společně domluvili na několika seriálových turnajích, kde si zasoutěžíme a vzájemně poměříme síly. Hřebečníky Open je jedním z nich.” uvedl kapitán Globusu a vedoucí turnaje Jiří Kulhánek.

Již v průběhu turnaje bylo jasné, proč Podlesáci do extraligy postoupili. Vašek Tauš totiž neztratil za celý turnaj ani jeden leg a s přehledem celý turnaj vyhrál. Cenu za druhé místo a stříbrnou medaili si do Hořovic odvezl Vladimír Pašek z týmu Pavon Hořovice a třetí místo uhájil domácí Standa Mynařík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám