Hlavní obsah

Na Radegast dni se bude čepovat pivo ze 128 kohoutů

Novinky, Lukáš Klapil

Oslava piva Radegast je za dveřmi. V sobotu 14. září se v Nošovicích rozběhne 11. ročník Radegast dne. Zahrají tam kapely Kryštof, Citron, Buty a zazpívá Ewa Farna. Na jedné ze šesti scén bude zahájena nová extraligová sezóna. Vstup je tradičně zdarma.

Foto: Aleš Krecl

Ilustrační foto

Článek

Na Radegast den uvařili nošovičtí sládci hořký nefiltrovaný ležák. Připraveny budou i exkurze pivovarem a ukázka správného čepování piva. Program se odehraje na šesti scénách a chybět nebudou chlapské soutěže či hokejový program. 

Kromě 128 výčepních kohoutů jsou připravené 4 pivní cisterny a 23 pivních kontejnerů. Novinkou je také čepování piva do ekologických vratných kelímků.

V Nošovicích oficiálně začne 21. ročník české hokejové extraligy. K vidění zde bude i zbrusu nový pohár pro vítěze nejvyšší soutěže, který nefiltrovaným ležákem pokřtí ředitel extraligy Josef Řezníček.

Fanoušci hokeje se můžou těšit i na autogramiádu hráčů extraligových celků z Vítkovic, Třince a Zlína. 

Adrenalinová scéna nabídne sedm chlapských atrakcí a možnost porovnat své síly se soupeřem. Na jedné z šesti scén se představí obchodní sládek Radegastu, který předvede, jak správně načepovat pivo a jak se o něj nejlépe starat.

Připravena bude také helikoptéra, díky níž se návštěvníci Radegast dne mohou podívat na Beskydy z ptačí perspektivy.

Do Nošovic a zpět pojede z Ostravy vlak tažený parní lokomotivou. Z Frýdku-Místku pak pojedou oběma směry vlaky i autobusy. Jízdné je symbolické. Jednosměrná jízdenka do vlaku vyjde z Ostravy na 50 Kč, z Frýdku-Místku pak na polovinu.

Pro cestující autem bude připraveno velké parkoviště poblíž automobilky, odkud bude zařízena kyvadlová doprava autobusem zdarma. 

Reklama

Výběr článků

Načítám