Hlavní obsah

Na přednášku o Indické numerologii zve Městská knihovna v Přerově

Novinky, Robert Rohál

Městská knihovna v Přerově pořádá v úterý 15. října od 17 hodin přednášku na téma Indická numerologie. Přednášejícím bude Jiří Bartoň, který tady měl před pár měsíci besedu a autorské čtení o publikaci Velká kniha herců první republiky a protektorátu.

Foto: archiv Městská knihovna Přerov

Jiří Bartoň vystoupí v Městské knihovně v Přerově s přednáškou o Indické numerologii.

Článek

Numerologický systém, dle něhož se přednášející Jiří Bartoň orientuje v datu narození, vytvořili a rozvinuli v 15. století indičtí mystikové. Pracovali s filosofií, podle níž byly do jednotlivých čísel a číselných kombinací  otisknuty hodnoty našich daností a "osobnostních zdrojů". Ty si pak v sobě a s sebou neseme celý život. Záleží ale současně na tom, "jak moc toho o sobě víme" a jak s těmito svými danostmi vědomě pracujeme.

Datová mřížka ukazuje zdroje naší energie -  co je pro nás prioritní a v jakém poměru. Numerologický výklad vychází z patnácti polí, v nichž se jasně zračí hodnoty osobních daností konkrétního člověka - síla jeho osobnosti a ega, sexuality, poměr submisivity a dominance, schopnost empatie, poměr inteligence a myšlení, talentové předpoklady a též schopnost tyto potenciály prosadit. Dále pak  hodnota karmy, dědičného zatížení, síly vůle,  duchovního napojení a další hodnoty, které lze z data tímto systémem vyčíst.

Mgr. Jiří Bartoň (1977) je filmový historik, ale současně působil v řadě divadel a má za sebou velké množství rolí v inscenacích Vzpomínky na život a dílo skladatele Foltýna, Play Zavřel, Kočka na rozpálené plechové střeše, Mastičkář, Racek, Rozmarné léto, Everyman, Pan Kaplan má třídu rád aj. Hrál rovněž zajímavé postavy v televizních seriálech Expozitura Atentát, Případy prvního oddělení, Modrý kód, Specialisté a v novém českém filmu Promlčeno, který bude mít premiéra koncem roku.

Vystupuje ve vlastním šansonovém recitálu Staré filmové melodie. Přednáší na Mezinárodní konzervatoři Praha herectví a dějiny českého filmu. Je spoluautorem publikace Velká kniha herců první republiky a protektorátu, kterou vydalo koncem minulého roku nakladatelství Petrklíč.

Beseda o Indické numerologii se uskuteční v úterý 15. října  od 17 hodin v přednáškové místnosti Městské knihovny v Přerově na Žerotínově náměstí 36. Vstupné 20 Kč, uživatelé Městské knihovny v Přerově s platnou registrací mají vstup zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám