Hlavní obsah

Na mníšeckém zámku bude nadělovat Mikuláš

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 1. prosince se na zámku v Mníšku pod Brdy otevřou brány pekelné i nebeské a děti potkají čerty, anděla a Mikuláše. Programy a prohlídky pro rodiny s dětmi i pro dospělé jsou ale připraveny po celý víkend, v sobotu i neděli 30. listopadu a 1. prosince.

Článek

Od 10 do 16 hodin se 1. prosince na Mníšku koná Mikulášská nadílka. Rodiny s dětmi jsou zvány do zámeckého sklepení, kde se v novém prostoru usídlili nejen čerti, ale i andělé s Mikulášem. Děti musí prozradit, jestli byly celý rok hodné nebo trošku zlobily. Důležité je, aby pověděly pravdu pravdoucí, neboť má Mikuláš k dispozici knihu hříchů a vše si tam ověří.

Čerti děti možná trošku postraší, ale andělé je ochrání, bát se tedy nemusí. Co ale musí, nezapomenout připravit si alespoň krátkou básničku, koledu nebo písničku. Vstup k Mikuláši je nutné si rezervovat.

V neděli 1. prosince budou na programu také klasické i speciální zábavné vánoční prohlídky zámku. Rodiny s dětmi mohou navštívit Vánoční prohlídky s královnou Elsou, pro větší a dospělé je připravena Vánoční prohlídka podvečerní. Na prohlídkách si návštěvník vyzkouší známé i méně známé adventní zvyky, jako třeba stoupnutí na sekyrku nebo věštění budoucnosti.

Program pro děti se chystá také v sobotu 30. listopadu. Zavítat mohou na prohlídku Putování za zámeckými skřítky, kratší prohlídku Z pohádky do pohádky nebo do Kouzelného sklepení.

Reklama

Výběr článků

Načítám