Hlavní obsah

Na Mauglího ranči v Bohumíně se narodilo hned osm mláďat

Novinky, Lucie Balcarová

Jaro na městské farmě Mauglího ranč v bohumínském Hobbyparku klepe už v předstihu na dveře. Narodilo se tady hned osm mláďat koz i ovcí kamerunských. Všechny nové přírůstky se mají čile k světu. Stádo koz, lam a ovcí, včetně druhu valaška, se tak rozrostlo na téměř 30 kusů.

Foto: Lucie Balcarová

Mauglího ranč v Bohumíně se chlubí novými přírůstky.

Článek

„Úložné prostory pro podestýlku a krmivo jsme museli proměnit v provizorní porodnici a útočiště pro mladé a jejich matky. Budova je částečně zateplená a v chladnějším počasí přidáváme zvířatům i více podestýlky. Množství mláďat nás opravdu překvapilo, sice jsme tušili, že samice jsou březí, ale nečekali jsme, že se jich narodí tolik. Tři samice porodily dvojčátka, mezi mláďaty nechybí ani beránek,“ uvedl správce Mauglího ranče Petr Lakomý.

Aktuálně žije na farmě zhruba 60 zvířat, a to kozy, ovce, lamy alpaky, morčata, pávi a drůbež. Některá z nich zůstala v areálu po celou zimu, naopak ta, která hůře snášejí chladné počasí, jejich pečovatelé přesunuli k přezimování. Například morčata našla zázemí v rolbovně zimního stadionu a chovatelé Mauglího ranče očekávají brzy nové přírůstky i u nich. Na jaře se na ranč do výběhů všechna zvířata vrátí.

Zvířecí ranč v bohumínském Hobbyparku funguje necelé dva roky. Na farmě se mláďata koz a ovcí narodila už potřetí, kromě nich se rodí i drůbež, pávi i morčata. Zvířecí farma disponuje také kontaktní zónou, která je v provozu od dubna do září.

„Kontaktní zóna je nyní uzavřená. Jedním z důvodů je počasí a také snaha poskytnout zvířatům soukromí pro ranou péči o mláďata. Pro veřejnost se opět otevře v dubnu,“ dodal Lakomý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám