Hlavní obsah

Na Malčice festu letos zahraje devět kapel

Novinky, Michal Gareis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prvního srpna se rockoví fanoušci sjedou do Malčic u Písku. Na 6. ročníku rockového festivalu se představí rekordních 9 kapel nejrůznějších žánrů. Na své si tak přijdou fanoušci hard-rocku, metalu, punku i funk-rocku. Start je naplánován na 14. hodinu, přičemž areál své brány otevře o hodinu dříve.

Foto: Michal Gareis
Článek

Organizátorům festivalu se letos podařilo do Malčic sehnat několik velmi zajímavých a kvalitních kapel. Vše odstartuje ve 14 hodin skupina FRENCH TOUCH v čele s mladičkou, charismatickou zpěvačkou Romanou, která svou francouzštinou odzbrojí nejednoho návštěvníka.

Druzí přijdou na řadu  EMBRACE TOMORROW. Právě jejich třičtvrtěhodinový metal-core bude tím nejtvrdším, co bude v Malčicích letos ke slyšení. Vimperští G-ROCK vystoupí přesně v 16 hodin jako třetí a návštěvníci se mohou těšit na melodický rock, chytlavé texty a zpívajícího bubeníka. Po nich bude pódium patřit blatenské skupině B.A.S. Ta patnáct minut po 17. hodině předvede, jak precizně má nazkoušené skladby hudebních velikánů z rockové branže.

V 18:30 si již počtvrté vyzkouší hraní před náročným malčickým publikem písecká skupina DIVOKEJ ZÁPAD. Místní obecenstvo si tuto punkovou formaci doslova zamilovalo. Stejně tak, si chlapci ze ZÁPADU zamilovali malčický festival a jeho přátelskou atmosféru. Po DIVOKÉM ZÁPADU vtrhne na pódium asi nejlepší punková formace z Písku - TREST SMRTI. Borci, z jejichž textů je jasně cítit nespokojenost ze všeho kolem nás, si stihli zahrát na jednom pódiu s takovými velikány, jako jsou SAM 69 nebo UK SUBS. 

Ve 21 hodin přijde na řadu jeden z hedlainerů festivalu, strakoničtí HERDEK FILEK. Kapela vznikla na konci roku 2011, kdy se podařilo dát dohromady základ hudebníků, naladěných na stejnou notu. Tvorba skupiny se inspiruje kapelami, jako jsou RHCP nebo SUICIDAL TENDENCIES. V roce 2014 se hoši probojovali do finále mezinárodní hudební soutěže Skutečná liga.

Opravdovou lahůdkou pak bude ve 22:15 vystoupení skupiny TICHO DE PRE CUPÉ BAND. Tato kapela se postupně stává stálicí české hudební scény a to díky účasti na festivalech typu Sázavafest, Přeštěnice, Votvírák, Majáles, Valník a především se chlapci vryli posluchačstvu pod kůži jako předkapela skupiny ČECHOMOR, se kterou hned dvakrát objeli celou Českou republiku. 

Čtvrt hodiny před půlnocí se na pódium dostane Petr Toman a jeho J.Z.L.F. Představovat Jablko by bylo nošením dříví do lesa. Vtipné texty, obrovská show, to vše jsou ska-punkový J.Z.L.F, kteří 6. ročník MALČICE FESTU 2015 hodinu po půlnoci uzavřou.

Letošní festival bude mít i charitativní podtext. Organizátoři festivalu nechali vyrobit placky s logem festivalu, které budou společně s festivalovými bulletiny prodávat u vstupu. Veškerý výtěžek z prodeje pak předají rodičům těžce postiženého Mirečka z Písku.

Reklama

Výběr článků

Načítám