Hlavní obsah

Na Karolině v Ostravě se již bruslí

Novinky, Josef Zajíc

Od soboty 22. listopadu se u obchodního a zábavního centra FORUM Nová Karolina v Ostravě bruslí na kluzišti s umělým povrchem o rozměrech 12 x 18 metrů. Pro bruslaře je připraven doprovodný program.

Foto: Josef Zajíc

Kluziště u OC FORUM Nová Karolina, Ostrava 24.11.2014

Článek

Provozovatelem kluziště je OC FORUM Nová Karolina. Zájem o bruslení mají především děti a mladí lidé.

„Jedná se o syntetickou bruslící plochu, která má obdobné vlastnosti jako led, avšak je zcela odolná vůči teplotním výkyvům a povětrnostním vlivům. Nevyžaduje žádnou velkou údržbu a ani chladící zařízení. Instalace je velmi snadná a rychlá,” sdělil David Popov z agentury Blackstar Media, která má kluziště na starosti.

„K bruslení na polymeru není třeba zvláštních bruslí. Polymer je látka sestávající se z molekul jednoho nebo více atomů. Látka měla být původně využita v NASA. Jedná se o vysokomolekulární materiál nabízející obdobné vlastnosti jako ledová plocha. Vlastní skluz představuje asi 80 procent skluzu na ledě,” dodal David Popov.

Kluziště o rozměrech 12 x 18 m je otevřeno denně a zájemcům nabízí další služby. Je zde půjčovna bruslí, kdy si za zálohu 100 Kč je možné brusle zapůjčit. Po ukončení zápůjčky se záloha vrací. Vstupné je 20 Kč. Tržba ze vstupného odchází na charitu ¨- a to do Hospice sv. Lukáše a mobilního Hospice sv. Kryštofa v Ostravě.

Nejbližší doprovodný program je naplánován na 6. prosince - Mikuláš na ledě od 15 do 19 hodin. Každý pátek bude probíhat jízda s rádiem Kiss Morava od 15 do 22 hodin a každou sobotu párty jízda s rádiem Helax od 15 do 22 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám