Článek
Festival se konal již potřetí v prostorách vysočanské Galerie Harfa. Velký rozruch vzbudilo právě názorně předváděné vaření poměrně běžných receptů, ovšem s tím rozdílem, že základ tvořila vždy čokoláda. K vidění a ochutnání tak vznikala například játra na bílé čokoládě.
„Nejdříve jsem si říkala, že je to škoda čokolády i škoda těch jater. Ale kupodivu to chutnalo dobře. Jen nevím, co by na takové jídlo řekli doma,“ zamýšlí se jedna z návštěvnic Petra Adámková.
Prostory festivalu obsadilo i několik desítek prodejců, kteří se zaměřovali výhradně na výrobky z čokolády. V prodeji byly kromě běžné tabulkové čokolády i pekařské výrobky, ovoce máčené v čokoládovém fondue, čokoládové špízy, horká čokoláda, čokoládové palačinky, ale i speciality jako čokoládové pivo.