Hlavní obsah

Na játrech, s ovocem i v pivu. Festival představil neobvyklé podoby čokolády

Novinky, Marek Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že může mít čokoláda opravdu roztodivné podoby, se o víkendu přesvědčily tisíce návštěvníků pražského Čokoládového festivalu. K vidění bylo kromě jiného i auto obalené v čokoládě, kreslení pomocí čokolády, naživo předváděné recepty a stovky druhů různých čokoládových výrobků.

Foto: Marek Novák

Ukázka sortimentu

Článek

Festival se konal již potřetí v prostorách vysočanské Galerie Harfa. Velký rozruch vzbudilo právě názorně předváděné vaření poměrně běžných receptů, ovšem s tím rozdílem, že základ tvořila vždy čokoláda. K vidění a ochutnání tak vznikala například játra na bílé čokoládě.

„Nejdříve jsem si říkala, že je to škoda čokolády i škoda těch jater. Ale kupodivu to chutnalo dobře. Jen nevím, co by na takové jídlo řekli doma,“ zamýšlí se jedna z návštěvnic Petra Adámková. 

Prostory festivalu obsadilo i několik desítek prodejců, kteří se zaměřovali výhradně na výrobky z čokolády. V prodeji byly kromě běžné tabulkové čokolády i pekařské výrobky, ovoce máčené v čokoládovém fondue, čokoládové špízy, horká čokoláda, čokoládové palačinky, ale i speciality jako čokoládové pivo. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám