Hlavní obsah

Na Jana Spáleného se už těší v Ústí nad Labem

Novinky, Hana Štrymplová

Úterní koncert v ústeckém Národním domě bude v bluesovém duchu a slibuje originální zážitek ze setkání s hudebníkem Janem Spáleným a kapelou ASPM.

Foto: S. Lopata

Jan Spálený

Článek

Jan Spálený je výborný skladatel, textař, hráč na tubu, baskřídlovku a klavír, aranžér, dokonce i hudební režisér, ale hlavně zpěvák. Jeho jméno je především spjato s kapelou Amatérské Sdružení Profesionálních Muzikantů (ASPM). Z původní sestavy ASPM vzniklé v roce 1984 zůstal pouze frontman Jan Spálený. V ASPM hráli takoví muzikanti jako Petr Kalandra a František Havlíček. Současné klasické obsazení tvoří: Michal Gera, Radek Krampl, Filip Spálený, Filip Jeníček, Jan Spálený, alternativně Radek Pobořil, Rosťa Fraš.

Seskupení se zaměřuje na bluesovou hudbu. Poslední album Jana Spáleného a ASPM nese název Zpráva odeslána (2010), je plné potemnělých příběhů, o stáří, bolestech a nemocech s pozitivní lyrikou a humorem samotného Jana Spáleného a jeho osobitou barvu hlasu.

Nezapomenutelné Aceton blues, Blues pro pana Vaňka, Krůtí píseň, Havran, Věřím v nás, Mý lásky pouťový, Stoupá dým, Mezi břehy uslyšíte právě na koncertě v Ústí nad Labem.

Začátek je ve 20 hodin a vstupné na bluesový večer je 90 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám