Hlavní obsah

Na holešovickém výstavišti se představí také Jihočeský kraj

Novinky, Petr Pokorný

Po vídeňském Ferien-Messe, brněnském Regiontouru a bratislavském Slovakiatouru, nechybí v letošním výstavním kalendáři Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR) ani pražský Holiday World 2018.

Foto: JCCR

Jihočeská výstavní expozice.

Článek

Sedmadvacátý ročník nejvýznamnější akce svého druhu nejen v České republice, ale i v regionu střední Evropy, jejímž organizátorem je Incheba Expo Praha, se bude konat ve dnech 15. - 18. února v areálu holešovického výstaviště v Praze.

Souběžně s ním se zde uskuteční také 12. ročník gastronomického veletrhu Top Gastro & Hotel. JCCR přiveze do Prahy pohodu, která je ústředním tématem v oblasti podpory a rozvoje cestovního ruchu na jihu Čech v letošním roce.

Z novinek, na které se návštěvníci mohou těšit, jsou to například pivní stezky mapující v šesti trasách regionální pivovary a minipivovary, zpracované běžecké trasy pro milovníky aktivního trávení volného času a ochuzeni nezůstanou ani vyznavači rybářského sportu či myslivosti.

Nabídka nezapomíná ani na rodiny s dětmi, relaxaci v jihočeských lázních nebo návštěvníky památek a kulturních akcí. Stejně jako celá Česká republika i jižní Čechy se v letošním roce připojí k oslavám stoletého výročí založení Československé republiky.

Veletrh Holiday World bude rozdělen na jeden den pro odbornou veřejnost, kterým je čtvrtek 15. února, a dny patřící veřejnosti laické, což je pátek 16., sobota 17. a neděle 18. února.

Vedle klasické nabídky turistických možností regionu, obsahově tradičně zacílené na celé návštěvnické spektrum, JCCR prezentuje také nový přeshraniční projekt Památky žijí, na němž se společně podílejí na české straně Jihočeská Silva Nortica jako vedoucí partner, Jihočeská centrála cestovního ruchu, Národní památkový ústav, Vysočina Tourism, na rakouské straně pak Destination Waldviertel a Mühlviertel Marken jako strategický partner.

„Hlavní myšlenkou a tématem projektu Památky žijí, je představit méně známá historická místa a podpořit vzájemnou spolupráci například při konání kulturních akcí na těchto památkách. Cílem zvýšení počtu návštěvníků v památkách a zvýšení počtu přenocování v projektovém regionu. Vytvořením přeshraničních tematických stezek, například od hradu k hradu, budou památky obou zemí propojeny do jednoho turistického produktu a propagovány. Tyto stezky povedou k většímu množství delších návštěv a přenocování,“ uvedl ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek.

Jihočeská centrála cestovního ruchu je příspěvkovou organizací zřizovanou Jihočeským krajem, která využívá dotace, příspěvky a granty z nejrůznějších zdrojů na podporu cestovního ruchu, s jejichž pomocí vytváří produkty cestovního ruchu, rozvíjí turistickou infrastrukturu, kulturu v regionu a spolupráci s příhraničními regiony Horního a Dolního Rakouska a Bavorska. JCCR prezentuje region na domácích výstavách a veletrzích cestovního ruchu, provozuje oficiální Informační systém cestovního ruchu Jihočeského kraje a neustále ho rozšiřuje o aktuální data.

Hlavním cílem JCCR je realizace projektů zaměřených na rozvoj cestovního ruchu v regionu a prezentaci regionu jako turisticky atraktivní destinace.

Reklama

Výběr článků

Načítám