Hlavní obsah

Na brněnsku houby kvůli suchu příliš nerostou, přesto jsou o víkendu v Brně k vidění

Novinky, Hana Nehybová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Členové brněnského Mykologického klubu pořádají o víkendu v Brně - Vinohradech výstavu hub, doplněnou v sobotu o přednášku o jedovatých houbách zaměnitelných s jedlými. Bude zde také fungovat mykologická poradna.

Foto: z webu MZM

Hřib satan (dřevěný model zhotovený J. Rulíškem pro houbařskou poradnu Moravského zemského muzea)

Článek

Houbaření je v Čechách i na Moravě velice oblíbeným koníčkem s bohatou tradicí. Není zde snad rodiny, která by alespoň jednou nevyrazila do lesa na houby.

Letošní suchý podzim však houbám na Brněnsku příliš nesvědčí. 

I přes tyto pro houby nepříznivé podmínky pořádají i letos členové brněnského Mykologického klubu ve spolupráci s KVIC Brno-Vinohrady a Moravským zemským muzeem výstavu hub. Vystavené exponáty totiž vesměs pocházejí z Vysočiny. 

Tato, v pořadí již čtvrtá, výstava hub se bude konat v prostorách společenského sálu v Brně - Vinohradech od soboty,  kdy bude zahájena ve 13 hodin, až do pondělí.

V neděli i v pondělí bude otevřeno od 9 hod a ve všech třech dnech je otevřeno až do 18 hodin.  

V sobotu je na 15. hodinu připravena přednáška Jedovaté a jim podobné jedlé houby. Přednášejícím je Vladimír Antonín, který vede houbařskou poradnu při Moravském zemském muzeu. 

Během výstavy jsou připraveni odborníci se svým výkladem k vystaveným exponátům a také bude fungovat houbařská poradna. 

Společenský sál v brněnských Vinohradech se nachází v obchodním centru na Pálavském náměstí č. 15, u zastávky Bzenecká trolejbusů č. 25, 26 a 27.

Více informací o aktivitách Mykologického klubu Brno i provozní dobu houbařské poradny najdete na webových stránkách klubu zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám