Hlavní obsah

Na bezplatných parkovištích v Přerově bude možné parkovat s parkovacím kotoučem

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerovští řidiči by se měli připravit na změny v bezplatném parkování. Od 1. července totiž musí mít za sklem papírové kotouče, kde si sami navolí čas příjezdu a poté budou mít dvě hodiny na to, aby vyřešili své záležitosti a nemuseli platit.

Foto: Město Přerov

Parkovací kotouč

Článek

Změna se týká pěti vyhrazených míst. Systém bude platit na parkovišti u kina Hvězda, v Čechově ulici – vedle bývalého armádního domu, u finančního úřadu a také na parkovací ploše u velké pasáže.

"Kromě toho bude pro řidiče s parkovacím kotoučem vyhrazena první řada na parkovišti naproti nemocnice – konkrétně naproti pavilonu pro matku a dítě," informoval o novince jednatel Technických služeb města Přerova Václav Zatloukal.

Nepříjemnost pak bude čekat na neposlušné řidiče, kteří nebudou mít za oknem parkovací hodiny, nebo budou na těchto plochách stát více než dvě hodiny. Zástupci technických služeb městským strážníkům už zapůjčili deset botiček, které budou pro tyto účely využívat. Řidič pak může zaplatit až dva tisíce korun.

Kotouče dostane prvních šest set řidičů zdarma

Lidé si je mohou od června vyzvednout zdarma v Městském informačním centru na náměstí TGM, na recepci v Technických službách města Přerova v ulici Na Hrázi a také v některých obchodech v centru.

Zdarma je získá prvních šest stovek motoristů. "Od července pak budeme tyto hodiny prodávat za zhruba deset až dvacet korun," doplnil Zatloukal.

Parkoviště pohlídá správce

Na placených přerovských parkovištích, kde jsou pevně namontované parkovací automaty, začne nově působit i správce, který bude v pravidelných intervalech obcházet parkoviště. Řidiči tak budou mít možnost zaplatit parkovné nejen v automatu, ale i u výběrčího.

"V současné době je v Přerově pět parkovišť, na kterých řidiči platí deset korun za každou půlhodinu. Největší parkovací plocha je na Žerotínově náměstí, dále pak na Masarykově náměstí, na Horním náměstí a v Kratochvílově ulici – naproti Přerovanky. Páté parkoviště – u kina Hvězda – bude z tohoto seznamu placených parkovacích míst od 1. července vymazáno a zařadí se k místům, kde motoristé mohou stát s kotoučem za sklem," dodala Jitka Kočicová z přerovského magistrátu.

Reklama

Výběr článků

Načítám