Hlavní obsah

Mužský vokální kvintet Hlasoplet vystoupí v Janovicích nad Úhlavou

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 31. ledna v 19 hodin bude sál městského úřadu v Janovicích nad Úhlavou hostit hravý koncert mužského vokálního kvintetu z Plzně Hlasoplet. Na akci, kterou pořádá Městská knihovna Janovice nad Úhlavou, je zvána široká veřejnost.

Foto: ilustrační foto archiv Městské knihovny Janovice nad Úhlavou

Janovice nad Úhlavou zvou na hravý koncert mužského vokálního kvintetu z Plzně HLASOPLET

Článek

Hlasoplet je české mužské vokální kvinteto, které baví lidi už od roku 2003. Na počátku se sešlo pět mladých mužů na půdě Divadla Josefa Kajetána Tyla v Plzni. Preciznost, pestrost a hudební vtip spolu s obrovskou radostí z každého vystoupení si brzy získaly srdce mnohých posluchačů.

Repertoár se tak brzy rozrostl o spirituály, jazzové kousky, české a světové evergreeny v osobitých úpravách, ale i autorskou tvorbu. Spolu s účinkováním v pořadech Českého rozhlasu a nejprestižnějších společenských událostech a koncertech přicházela i ocenění od publika (Divácká cena, Prague A-cappella Festival 2012).

Kromě vystoupení na nejrůznějších festivalech, firemních VIP akcích, vánočních koncertech či TV vystoupeních tato skupina uspořádala ke svému 15. výročí své existence v roce 2018 svůj dosud největší koncert v plzeňském divadle J. K. Tyla, který úspěšně vyprodala.

Hlasoplet má na svém kontě 2 CD - Jedním tahem (2010) a autorské album vánočních písní Betlém aneb České Vánoce A Cappella (2014).

Nezaměnitelný zvuk Hlasopletu vychází z geniálních aranží Davida Vaňáče a hlubokého basu Jana Frause. V kombinaci se skvělými zpěváky a vtipem Zdeňka Lahody, který koncerty neformálně provádí, máte záruku, že se s Hlasopletem vždy budete bavit.

Členové kapely

Jan Tejkal (*1994)  

zpívá na pozici 1. tenor, členem Hlasopletu je od jara 2018. Absolvent Konzervatoře Plzeň, kde studoval sólový zpěv u Doc. MgA. Svatavy Luhanové. Pravidelně hostuje v opeře Divadla Josefa Kajetána Tyla v Plzni.

Zdeněk Lahoda (*1973) 

zpívá na pozici 2. tenor, duchovní otec Hlasopletu (lídr, zakládající člen). Koncerty provází svým neskutečným vtipem, řadu let byl členem opery Divadla Josefa Kajetána Tyla v Plzni.

Hynek Hradecký (*1998) 

zpívá na pozici baryton, členem Hlasopletu je od zimy 2017. Student Konzervatoře Plzeň a Pedagogické fakulty Západočeské univerzity v Plzni. Vystupuje s Big bandem Felixe Slováčka, hostuje v muzikálech v Divadle Josefa Kajetána Tyla v Plzni.

David Vaňáč (*1979) 

zpívá na pozici 1. bas, duchovní otec a zakládající člen Hlasopletu, geniální aranžér. Absolvoval obor zpěv na Konzervatoři Plzeň (prof. Svatava Luhanová-Jiroušková) a Akademii múzických umění v Praze (prof. Martin Bárta). V letech 2001–2007 byl členem operního sboru Divadla J. K. Tyla v Plzni a od roku 2007-2018 operního sboru Národního divadla v Praze.

Daniel Kfelíř (*1994) 

zpívá na pozici 1. bas, v Hlasopletu od zimy 2017. Absolvoval obor zpěv na Konzervatoři Plzeň (prof. Svatava Luhanová-Jiroušková). Pravidelně hostuje v opeře Divadla J. K. Tyla v Plzni.

Jan Fraus (*1980) 

zpívá na pozici 2. bas, zakládající člen Hlasopletu. Absolvoval obor učitelství sólového zpěvu na Pedagogické fakultě Západočeské univerzity v Plzni, v letech 2001 – 2014 byl členem souboru opery Divadla J. K. Tyla v Plzni. V současné době vystupuje v několika muzikálech DJKT.

(Zdroje: Wikipedie, FB stránky skupiny Hlasoplet)

Reklama

Výběr článků

Načítám