Hlavní obsah

Muzikál Sněhová královna má pokřtěné nové CD

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské Divadlo Hybernia přišlo v září s novým původním českým muzikálem Sněhová královna a v Mikulášké nadílce již nechybělo zbrusu nové a čerstvě pokřtěné CD.

Foto: Lenka Žáčková

Křtu se zúčastnil také známá trojice: Mikuláš, čert a anděl

Článek

Na nosiči CD je celkem 21 písní z původního muzikálu. Křest proběhl symbolicky na 5. prosince v Divadle Hybernia za účasti dětí z dětských domovů pod patronací Hanky Kynychové. Kmotřičky a kmotříčkové pohádkového CD byly děti známých osobností: Santine – dcera Sagvana Tofiho, dcery Hanky Kynychové, malý Kay a malá Gerda, což jsou nejmladší herci v muzikálu, tedy Filip Antonio a Kateřina Průšová.

Hudbu složil Zdeněk Barták a o texty se postarala Kristýna Pixová. Ústřední píseň a finále bylo svěřené skvělému textaři, a to Ondřeji Suchému. Hudební aranžmá, nahrávka a mix jsou dílem Daniela Bartáka.

Příběh je velmi volně vystavěn na motivy pohádky Hanse Christiana Andersena, který autoři přizpůsobili žánru, velkému jevišti i současnému dětskému a rodinnému divákovi.

Nejzásadnější změnou příběhu prošly postavy Gerdy a Kaye. Nejsou to děti, ale mladí lidé, kteří mají před svatbou. Sněhová královna není prvoplánově zlá, ale zápasí v ní dobro se zlem. Jejich zosobněním jsou dvě nové postavy příběhu - dva rádci – hodný ON a zlá ONA.

Statečná Gerda pak za vysvobozením svého Kaye projde do zimního království Sněhové královny všemi ročními obdobími a v každém se setkává s jejich vládkyněmi – Jarní vílou, Letní princeznou a Podzimní loupežnicí.

Režie se ujal Lumír Olšovský, který si v muzikálu také občas zahraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám