Hlavní obsah

Múza Felliniho filmů zazpívá v klubu České televize

Novinky, Petr Hejna

Maria Párová a Jindra Kraus budou zvláštní hosté vánočního koncertu skupiny Atarés v Televizním klubu Rohlík.

Foto: Petr Hejna

Atarés

Článek

Koncert se uskuteční 21.12. 2010 od 19 hodin, kapela ho pojala jako přátelský večírek, a tak si přizvala dva zvláštní hosty. Prvním z nich je vinohradská rodačka Maria Párová, která po mnoha letech života  v Itálii opět se natrvalo usadila zpátky v Praze.

Právě během života na slunném apeninském poloostrově, v domovině  legendárního italského režiséra Federica Felliniho, měla možnost se s ním seznámit a stát se jednou z jeho oblíbených hereček, z nichž rozhodně nejvýznamnější a s ním nejvíce spojovaná byla jeho životní láska a manželka Giulietta Masina.

Druhým hostem bude zpěvák, textař a skladatel Jindřich Kraus, který je krom jiného také majitelem nakladatelství Pragoline, kde ediční činností a pomohl prorazit dnes již známým autorům, jako jsou např. Josef Fousek, Michal Dlouhý nebo Kateřina Procházková. Vystupuje například v pořadu Smích vám sluší s herečkou Uršulou Klukovou, nebo s programem Kraťasy, které měly úspěšnou premiéru na prknech Semaforu.

Na koncertu tedy krom latino repertoáru kapely Atarés uslyšíte další dva repertoáry, v závěru se jednotliví protagonisté spojí ke společné interpretaci známých vánočních songů i tradičních lidových koled z celého světa.

Televizní klub se tedy nachází v budově České televize na Kavčích horách, zvané Rohlík.

Reklama

Výběr článků

Načítám