Hlavní obsah

Muž v hodonínské elektrárně přežil pád z dvaadvacetimetrové výšky

Novinky, Milan Haluška

Hasiči ve středu kolem 9. hodiny ráno zasahovali v hodonínské elektrárně. Jednapadesátiletý pracovník firmy, která elektrárnu opravuje, tam spadl do těžko dostupného dna elektrárenského cyklonu z výšky zhruba dvaadvaceti metrů.

Foto: HZS JMK
Článek

"Operační středisko hasičů vyslalo k události jednotku ze stanice Hodonín. Z brněnské stanice Lidická vyjel zásahový technický automobil s lezeckým družstvem a speciální technikou," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Vážně zraněný muž zůstal uvězněný ve spodní části cyklonu, která měla v průměru méně než metr. Situaci komplikovala skutečnost, že na dně byla vrstva teplého popílku a prachu.

"Lezecká skupina z hodonínské stanice okamžitě slanila ke zraněnému jednapadesátiletému muži a poskytla mu ve spolupráci se záchranáři první pomoc. Spolu s brněnskými lezci pak hasiči zraněného muže pomocí kladkostrojů a lezecké techniky vyprostili ven a pomohli záchranné službě s transportem pacienta k vozidlu," dodal Mikoška.

Muže poté hasiči naložili zhruba v 11.15 do sanitního vozidla a s vážnými poraněními byl přepraven do nemocnice. Zásah byl vzhledem k vyšší teplotě, prašnosti a úzkému manipulačnímu prostoru uvnitř šachty pro hasiče velmi namáhavý.

Reklama

Výběr článků

Načítám