Hlavní obsah

Muž se chtěl upálit na benzince v Berouně

Novinky, Vratislav Konečný

Na benzínce v Berouně se v pondělí 2. března kolem poledne chtěl upálit 30letý, psychicky narušený muž. Naštěstí se mu čin nepodařilo dokonat, mohl zabít nejen sebe - berounští policisté jeho počínání vyšetřují i jako obecné ohrožení.

Foto: PČR

ilustarční foto

Článek

Muž přišel k benzinové čerpací stanici OMV v Berouně, kde přistoupil ke stojanu s pohonnými hmotami. Ze stojanu si vzal čerpací pistoli od benzinu Natural 95 a začal si hlavu polévat benzínem. Toho si všimla obsluha, která okamžitě vypnula přívod paliva do stojanů.

„Muž si následně vyndal plastový zapalovač bílé barvy a snažil se s ním zapálit. Obrovské štěstí bylo, že se mu zapalovač zlomil, proto jej zahodil. Poté přešel k prodejně BČS, kde si sedl na chodník. Zde ho zastihla hlídka obvodního oddělení Beroun, která bezprostředně po oznámení celé události dorazila na místo. Muže zpacifikovala a předala do péče zdravotnické záchranné služby Berouně,” informovala berounská policejní mluvčí Marcela Pučelíková.

Policie muže převezla do psychiatrického zařízení v Dobřanech. Ke zranění osob, ani hmotné škodě na majetku nedošlo.

Muž se již v minulosti léčil s psychickými problémy. Nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce tři až osm let.

Reklama

Výběr článků

Načítám