Hlavní obsah

Muž obral ženu o peníze po seznámení na internetu

Novinky, Pavel Jaňurek

O tom, že seznámení na inzerát nemusí dopadnout jako z romantického filmu Láska přes internet, se přesvědčila jednačtyřicetiletá žena z Novojičínska.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie

Článek

Místo milostného románku ledová sprcha a pořádné problémy. Žena z Novojičínska se v polovině prosince minulého roku seznámila přes inzerát s mužem z Olomouce, který z ní postupně vymámil přes třiapadesát tisíc korun.

"Pod různými záminkami od nové přítelkyně vylákal nemalé finanční částky. Například jí uvedl, že měl ručit svému bratranci a hrozí mu exekuce. V tomto případě žádal o 37 tisíc korun," sdělil nprap. Zbyněk Tomšík, tiskový mluvčí novojičínské policie.

Muž ženu také požádal, zda by mu neuhradila faktury za telefon. Tvrdil, že v únoru mu navýšili úroky, které musí doplatit. Ta mu peníze samozřejmě půjčila.

"Po čase bylo ženě podezřelé, že například nemůže k němu domů do Olomouce a  stále se na něco vymlouvá. Jakmile vše prasklo a dozvěděla se, kdo muž opravdu je a že žádné finanční problémy nemá, rozešli se. Peníze jí do současné doby nevrátil a jakémukoliv kontaktu s poškozenou a vrácení peněz se pod různými záminkami vyhýbá," doplnil Tomšík.

Ženě došla trpělivost a věc nahlásila policii. Kopřivničtí policisté nyní případ prošetřují pro podezření ze spáchání podvodu. Jednatřicetiletému muži za to hrozí až pět let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám