Hlavní obsah

Multižánrový hudební festival rozhýbe ledečský hrad

Novinky, Markéta Sýsová

Již tuto sobotu 9. srpna proběhne na dolním nádvoří hradu v Ledči nad Sázavou pátý ročník multižánrového hudebního festivalu MimoFest. Celá akce je opět benefiční a výtěžek z ní bude použit na rekonstrukci hradu.

Foto: Vojtěch Roul
Článek

Minulé úspěšné ročníky přinesly dostatečný výdělek na rekonstrukci sociálního zázemí na dolním nádvoří hradu. Toto zázemí bývá nejčastěji využíváno právě během různých kulturních akcí a jeho dlouhodobě špatný stav velmi trápil místní divadelní soubor Mimochodem. Jeho členové se rozhodli místo nečinného přihlížení situaci řešit. Výsledkem je, že z nevyhovujících sociálek už je staveniště, na kterém se pečlivě pracuje.

Letošní ročník festivalu přinese opravdovou žánrovou smršť. Těšit se můžete na rozdováděnou punk-rockovou kapelu Bohemian Highlanders, na energický trash-pop předskokanů mnoha známých kapel AppendX z Ostašova, na osobitou a melodickou punk-rockovou kapelu ATD z Benešova, na nespoutaný indie-rock Noise Inc. z Pardubic, na maniakální autorskou hudbu pražské skupiny Maniac a na big-beatový popík ledečských FIP.

Svou troškou do mlýna přispěje i oblíbený folkový písničkář a zároveň svrchovaný pořadatel celé akce R.OneCzech ze Zruče nad Sázavou.

Doprovodný program, který vás rozhýbe v bocích, zajistí skupina orientálních tanečnic Safeja.

Program na jeden den je to vskutku nabitý. Celá akce odstartuje ve 14:00 na dolním nádvoří ledečského hradu a bude pokračovat až do noci. Upozorňujeme, že památka bude během festivalu přístupná pouze horní branou. Auto doporučujeme zaparkovat pod hradem u prodejny COOP nebo na Husově náměstí.

Vstupné je 100,- Kč na celý den, přičemž pro čtyři příchozí se vyplatí akce 3+1 vstupenka zdarma. Navíc, kdo přijde do 15:00, dostane své první pivo zdarma. Držitelé permanentek divadla Mimochodem mají vstup zdarma.

Více informací na www.mimofest.cz nebo na Facebooku (stránka Mimofest).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám