Hlavní obsah

Multidisciplinarita byla hlavním tématem XII. ročníku Sympozia AGEL

Novinky, Lucie Drahošová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdravotníci napříč odbornostmi se ve čtvrtek 4. října již tradičně sjeli do Olomouce. Proběhl zde totiž již 12. ročník odborné konference Sympozium AGEL, jejímž letošním tématem byla Multidisciplinarita v diagnostice, prevenci a terapii.

Foto: Lucie Drahošová
Článek

Akce se zúčastnilo více než 500 zdravotníků z celé České i Slovenské republiky, kteří si na akci vyměňovali své zkušenosti i poznatky.

„Medicína a věda jsou nedílnou součástí úspěšné léčby pacientů. Vědecký kongres AGELu je platformou pro prezentaci vědecké publikační činnosti našich lékařů. Letošní téma kongresu podtrhuje aktuální přístup lékaře k jeho pacientům. Multidisciplinarita je právě proto tou správnou výzvou pro prezentaci odbornosti účastníků kongresu ve smyslu nových medicínských trendů. Věřím, že jednotlivé prezentace potvrdily vysokou odbornou úroveň našich lékařů,“ shrnul Ing. Tomáš Chrenek, Ph.D., předseda dozorčí rady společnosti AGEL.

V rámci dvoudenní akce si účastníci mohli vyslechnout téměř pět desítek přednášek z úst lékařských i nelékařských zdravotnických pracovníků. Na Sympoziu zazněly přednášky například na témata multidisciplinární spolupráce v kontextu péče o pacienta s chronickým, život ohrožujícím onemocněním, téma multidisciplinární spolupráce v řešení komplikací po bariatrických či metabolických operacích, ale třeba i téma neplodnosti po „čtyřicítce“ nebo dětských pacientů s nevyléčitelnou nemocí.

Během konference aktivně přednášel například specialista na bariatrii MUDr. Pavol Holéczy, CSc., špičkový chirurg MUDr. Miloslav Mazur, PhD., MBA., specialista na gastroenterologii MUDr. Mgr. Jaroslav Maceček, Ph.D., MBA, slovenský specialista na popáleniny a rekonstrukční chirurgii MUDr. Peter Lengyel, PhD., nebo třeba špičkový lékař gynekologicko-porodnického oddělení MUDr. Petr Konečný.

„Pro letošní ročník sympozia jsem zvolil téma významu multidisciplinárního přístupu v hodnocení aneuryzmat břišní aorty, kdy jsem se v rámci své prezentace zabýval vlivem takovéhoto přístupu na výsledky chirurgické léčby. Věřím, že poznatky nasbírané při léčbě desítek pacientů v naší nemocnici využijí další kolegové při léčbě pacientů s podobnými obtížemi, stejně jako jsem si i já z letošního sympozia odnesl řadu poznatků a námětů, které jistě ve své praxi zúročím,“ uvedl jeden z přednášejících, MUDr. Miloslav Mazur, PhD., MBA., primář chirurgického oddělení Vítkovické nemocnice v Ostravě.

Reklama

Výběr článků

Načítám