Hlavní obsah

Moravskoslezští záchranáři ošetřili sedm zraněných cyklistů

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posádky záchranné služby na území Moravskoslezského kraje během letní sezóny každoročně ošetřují zraněné u dopravních nehod, jejichž aktéry jsou cyklisté. V úterý jich záchranáři ošetřili hned sedm.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační foto

Článek

Nehody se odehrály na různých místech Moravskoslezského kraje a došlo ke zranění čtyř žen a tří mužů. Dvě z těchto události měly závažný průběh.

Dispečeři přijali první oznámení o zraněné ženě, kterou v Bolaticích na Opavsku srazil při jízdě na kole automobil. Osmačtyřicetiletá pacientka utrpěla vážné poranění v oblasti hlavy. Postižená byla uložena do vakuové matrace, záchranáři zajistili žilní vstup a zahájili podávání léků a infúzních roztoků. Ženu pak posádky transportovaly na urgentní příjem Městské nemocnice v Ostravě-Fifejdách.

Další případ se stal mezi obcemi Hnojník a Komorní Lhotka na Frýdecko-Místecku, kde na kole havarovala šesnáctiletá dívka. Dívka byla v bezvědomí, na místě ji ošetřila rychlá zdravotnická pomoc z Třince. Lékař zjistil poranění v oblasti hlavy, přičemž nevyloučil závažné zranění. Záchranáři dívku předali k dalším vyšetřením a péči v třinecké nemocnici.

"Během večera záchranná služba zajišťovala ještě přepravu zraněné do Fakultní nemocnice v Ostravě. Vzhledem k potvrzenému vážnému zranění byl nutný letecký transport pacientky do traumatologického centra FN," uvedl mluvčí ÚSZS MSK Lukáš Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám