Hlavní obsah

Moravskoslezská Sinfonietta chystá Novoroční koncert se dvěma sólistkami

Novinky, Jan Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Moravskoslezská Sinfonietta je stále víc v povědomí. Svědčí o tom i fakt, že Česká televize natočila dokument o tomto tělese. Orchestr spolupracuje s významnými sólisty a členy Národního divadla v Praze, Divadla Antonína Dvořáka, Janáčkovy filharmonie Ostrava a také PKF - Prague philharmonia.

Foto: Jan Soukup

plakát

Článek

Orchestr se momentálně připravuje na Novoroční koncert v Řepištích (25. ledna), který bude výjimečný tím, že na něm vystoupí dvě sólistky. Na programu zazní dvě barokní díla a jedno klasicistní.

Na úvod orchestr doprovodí Lenku Schichovou v Koncertu d moll pro flétnu a orchestr C. P. E. Bacha. Lenka Schichová vystudovala Gymnázium Jana Nerudy a Pražskou konzervatoř. Nyní je posluchačkou posledního ročníku magisterského studia na Ostravské univerzitě pod vedením Jana Ostrého.

Od roku 2004 pravidelně navštěvuje mistrovské kurzy sólové i komorní hry, kde měla možnost zlepšit svoji hru a získat inspiraci u předních světových flétnistů, jakými jsou jimi Philippe Bernold, Benoit Fromanger, Vicens Prats, Hansgeorg Schmeiser, Anais Benoit, Sandrine François, Philippe Boucly, Jean-Louis Beaumadier, Birgit Ramsl, Matej Zupan, Robert Stallman, Claude Lefebvre nebo Catherine Cantin. Lenka Schichová je v současné době členkou významného evropského orchestru - PKF - Prague philharmonia.

Poté zazní Koncert e moll pro hoboj a orchestr G. F. Telemanna v podání Lindy Šustové, která je v současné době posluchačkou hobojové třídy Mgr. art Petera Kosorína ArtD. na VŠMU v Bratislavě. Jako sólistka se již představila s Moravskou filharmonií Olomouc, Komorním orchestrem Janáčkovy konzervatoře a Gymnázia Ostrava a Symfonickým orchestrem Frýdek-Místek.

Na závěr zazní Malá noční hudba, která je také označována jako Serenáda č.13 pro smyčcový kvartet a kontrabas od W. A. Mozarta.

Celý program zazní pod taktovkou slovenského dirigenta Adama Sedlického, který je v současné době studentem oboru orchestrální dirigování pod vedením Jaroslava Kyzlinka na VŠMU v Bratislavě. Adam Sedlický je šéfdirigentem Moravskoslezské Sinfonietty od roku 2012.

Koncert se koná za finanční podpory obce Řepiště.

Reklama

Výběr článků

Načítám