Hlavní obsah

Moravskoslezská Sinfonietta a James Bond na návštěvě v ostravském nákupním centru

Novinky, Jan Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké hudební a taneční překvapení čekalo na návštěvníky nákupního centra Forum Nová Karolina Ostrava.

Foto: Jan Soukup

Forum Nová Karolina

Článek

Moravskoslezská Sinfonietta tu 12. září od 17 hodin uspořádala hudební a taneční flashmob v podání písně Skyfall, která je titulní písní filmu Skyfall s Jamesem Bondem. Orchestr chtěl poukázat na to, že i symfonická hudba může být velmi zajímavá a populární.

Projekt zahájil novou koncertní sezónu 2013/2014 zmíněné orchestrální akademie. Do přípravy celého projektu se zapojilo 50 členů Moravskoslezské Sinfonietty, 30 sboristek (Canticorum Havířov, Waldorfské lyceum Ostrava), 5 studentek baletu/tance Janáčkovy konzervatoře a Gymnázia v Ostravě, James Bond/Vojtěch Vysloužil - také student Janáčkovy konzervatoře a Gymnázia, slavnou popovou zpěvačku zastoupila umělecká ředitelka Pop academy v Ostravě Táňa Wajsová.

Celý kolos téměř 90 účinkující řídil šéfdirigent MSS Adam Sedlický. Filmovou produkci zaštítila Barbora Trubačová a Petr Macura. Tento umělecký počin měl velký úspěch mezi diváky, kteří se zájmem pozorovali či nahrávali celé vystoupení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám