Hlavní obsah

Moravská zemská knihovna zve na nové výstavy

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravská zemská knihovna otevřela na začátku měsíce října dvě nové výstavy. Jednou je putovní výstava portrétních fotografií Paměť tváře/Tváře paměti ...nejen nuceně nasazených. Druhou pak expozice Milan Uhde: Ohlédnutí.

Foto: Jiří Smutný

Z výstavy Paměť tváře/Tváře paměti

Článek

Výstava Paměť tváře/Tváře paměti ...nejen nucen nasazených vznikla na základě činnosti obecně prospěšné společnosti Živá paměť ve spolupráci s fotografkou Janou Stachovou. Společnost si vytkla jako cíl svého působení péči o společné vzpomínkové dědictví osob pronásledovaných během druhé světové války. Pod portréty vybraných osob jsou ve stručnosti uvedeny i jejich osudy. Autorka snímků je profesionální fotografka se specializací na portrétní fotografii.

Výstava se nachází ve 3. patře Moravské zemské knihovny, Kounicova 65a, Brno. Navštívit ji lze do 17. listopadu. Vstup je volný.

Expozice Milan Uhde: Ohlédnutí je věnovaná životu a dílu známého brněnského spisovatele, dramatika, básníka, autora písňových textů a politika. Je součástí výstavního cyklu Oči Brna, který již řadu měsíců přibližuje široké veřejnosti významné brněnské kulturní osobnosti. Ke zhlédnutí nabízí například publikace z knižního fondu knihovny, fotografie z akcí, kterých se Milan Uhde zúčastnil nebo ukázky jeho rukopisů.

Výstava je umístěna na již tradičním místě ve foyer v přízemí budovy MZK. Otevřená bude do 31. října. Vstup je volný.

Reklama

Výběr článků

Načítám