Hlavní obsah

Módní přehlídka onkologických pacientek zahájila projekt Klobouk dolů

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 1. října se v pražském centru Opero uskutečnila netradiční módní přehlídka pod vedením Liběny Rochové. Role modelek připadla ženám, které prošly léčbou rakoviny prsu. Večerem provázela Iva Kubelková, vystoupil Dan Bárta. Akce byla součástí společného projektu Dialogu Jessenius a Projektu 35-Klobouk dolů.

Foto: Dialog Jessenius

Iva Kubelková a docentka Petra Tesařová

Článek

Měsíc říjen je celosvětově vnímán jako měsíc boje proti rakovině prsu. Proto již tradičně v tomto období pořádají Dialog Jessenius a Projekt 35 kulturní a společenské akce pro veřejnost, ale především pro pacientky, lékaře a další zdravotnický personál, který jim v nelehkém boji se zákeřným onemocněním pomáhá.

Módní přehlídka byla první z letošních několika akcí projektu Klobouk dolů. „Večer byl věnovaný především pacientkám, které si zaslouží náš obdiv a před nimiž smekáme pomyslný klobouk za jejich odvahu a vytrvalost poprat se s nelehkou životní situací,“ uvádí ředitelka obecně prospěšné společnosti Dialog Jessenius, Michaela Tůmová.

Onkologické pacientky se tak na krátký okamžik staly hvězdami přehlídkového mola s modely, které pro ně vytvořili studenti profesorky Liběny Rochové. Večerem provázela Iva Kubelková, která se na projektu Ruce na prsa podílí již od samého počátku.

Při rozhovoru se svou sestřenicí a známou onkoložkou, docentkou Petrou Tesařovou, dokázaly obě, že i o těžkých tématech se dá hovořit s grácií a lehkou nadsázkou. Obě se navíc shodli, že je prsa provází v jejich kariéře neustále, i když každou trošku jinak.  Oficiální část večera zakončil svým vystoupením zpěvák Dan Bárta.

„Projekt Klobouk dolů pokračuje již 3. října, kdy společně s Výborem dobré vůle Olgy Havlové a za podpory Prahy 5 v parku Portheimka vysadíme jeden z 85 stromů Olgy Havlové,“ naznačuje další aktivity v měsíci říjnu ředitelka projektu 35 Marcela Svěráková a dodává: „Posledního října je potom připraveno Fashion Rendez-Vous - Čas na krásu v expozici soudobého designu La Gallery Novesta.“

Reklama

Výběr článků

Načítám