Hlavní obsah

Mladík se dvěma kumpány přepadl a oloupil cizince

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Až desetiletý pobyt za mřížemi hrozí dvacetiletému a dosud netrestanému muži z Holešova za ozbrojené loupežné přepadení, kterého se ještě se dvěma kumpány dopustil koncem července na zlínském sídlišti Jižní Svahy.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Zlínské sídliště Jižní Svahy.

Článek

Poslední červencovou noc loňského roku společně se dvěma kumpány násilím vnikl do bytu na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně.

„Několikrát udeřil pěstmi probouzejícího se osmatřicetiletého obyvatele bytu cizí národnosti a společně ukradli jemu a jeho spolubydlícímu peníze a elektroniku za téměř dvě stě tisíc korun. Před odchodem okradenému muži pohrozili, že pokud někomu něco řekne, vrátí se a zastřelí ho. Nakonec ho jeden z nich praštil pistolí do hlavy a z bytu odešli,“ popsala v pondělí 4. září událost policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Napadeného muže probudil soused, který mu ráno bouchal na okno. Jakmile uviděl v bytě spoušť, přivolal policii. Policisté ke zjevně zraněnému muži zavolali záchranáře, kteří ho převezli do nemocnice.

Rozplétání celého případu dalo zabrat i zkušeným kriminalistům. Vodítkem bylo pouze to, že napadený muž nyní již obviněného a velmi mladého útočníka poznal.

„Policisté z pohotovostního a eskortního oddílu mladíka po pár hodinách zadrželi v bytě jeho přítelkyně a odvezli do policejní cely. Mladík však zpočátku zapíral a kriminalisté museli získat velké množství důkazů. Nakonec se jim podařilo vypátrat důležité informace, díky kterým ztotožnili i další viníky,“ uvedla policistka.

„Minulý týden si lupič od policejní komisařky vyslechl obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupež, zločinu vydírání, přečinu nedovolené ozbrojování a přečinu porušování domovní svobody,“ informovala Monika Kozumplíková.

Podle policejní mluvčí prověřování společníků agresora nadále pokračuje. Jeden z nich si totiž momentálně odpykává trest odnětí svobody za jiný trestný čin. Ve věznici v zahraničí je za násilný trestný čin v současné době také napadený cizinec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám