Hlavní obsah

Mistrovství světa juniorek v házené skončilo vítězstvím Švédska

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po čtrnácti dnech skončilo Mistrovství světa juniorek v házené, které se konalo od 1. do 14. července v Ostravě a v Brně. Mistryněmi světa se staly juniorky Švédska. Ve finále v ostravské hale Sareza porazily družstvo juniorek Francie.

Foto: Josef Zajíc

Švédky si odvezly největší pohár. 14.7.2012

Článek

Neskonalé veselí a radost projevovaly mladé hráčky Švédska, které se po čtrnácti dnech urputných bojů  dostaly do finále a v něm v sobotu 14. července porazily hráčky Francie 29:22 a staly se mistryněmi světa juniorek v házené.

O výsledek se zasloužily především Vanessa Tellenmarková a Linn Larssonová, které nasázely do branky soupeřek každá po pěti gólech. K vítězství jim pomohla  brankářka Hana Gaglundová. Sehrané bylo celé družstvo včetně realizačního týmu.

Po drobných slzičkách si stříbrnou medaili užívaly i francouzky. Bojovaly, snažily se, ale rozdíl z prvního poločasu (7:14) se jim smazat nepodařilo. Náplastí pro družstvo byl výběr francouzské brankářky Laury Glauserové a pravého křídla Pauine Coataneuové do All- stars týmu turnaje.

Družstvo Maďarska obsadilo třetí místo a obdrželo bronzové medaile a také krásný pohár, když porazily v prodloužení 26:24 Srbsko.

Reprezentantky České republiky obsadily ve skupině o 9. - 16. místo, která se hrála v Brně, patnáctou příčku.

Mistrovství světa juniorek v házené je minulostí. Dvacetileté hráčky se rozejdou do věkově dospělých týmů a v roce 2014 budou sledovat své mladší kolegyně na dalším Mistrovství světa juniorek v házené.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám