Hlavní obsah

Místo tří bodů čekala na Štětí v Kadani studená sprcha

Novinky, Václav Vlasák

Vedoucí tým krajského přeboru utrpěl třetí porážku, i když domácí velkou část utkání hráli jen v deseti.

Foto: Václav Vlasák

Zdeněk Uhlík obchází hostujícího Tomáše Beláka.

Článek

FK Tatran Kadaň-SK Mondi Štětí 3:2 (1:1), branky: Ondřej Mikeš, Patrik Špicar, Jakub Kiliján – Vít Kala, Jakub Pícha.

V neděli 28. dubna se na kadaňské umělé trávě odehrálo zajímavá fotbalové utkání, které přineslo na konci pořádně studenou sprchu pro hosty. 

Jak se před utkání daly slyšet kadaňské tamtamy, domácí chtěli do své sbírky získat také skalp vedoucího celku krajského přeboru. V předchozím kole je válečná stezka zavedla do Krupky, odkud si kadaňští fotbalisté ovšem odvezli prohru 1:3.

„Chci se omluvit našim fanoušků, protože výkon celého mužstva byl hrozný. Nepoznával jsem je,“ dodal k nevydařené výpravě trenér Karel Šidlof. Na nedělní utkání se ale připravovali celý týden. Motivací jistě bylo i pozastavení prémií pro hráče.

Favorit ze Štětí ale začal v Kadani dobře a již ve 3. minutě se ujal vedení 1:0. Když pak byl v 36. minutě domácím vyloučen Marek Paul, vypadalo to s jejich ambicemi špatně. Fanoušci, kterým v té chvíli zatrnulo, ale hlavně soupeř, se dočkali překvapení.

„Po tom vyloučení jsem se semkli a ještě více jsme šli za vítězstvím,“ ocenil trenér bojovnost svých svěřenců. Kadaň i v deseti svého soupeře přehrávala a vytvářela si šance. Zhruba dvě minuty před přestávkou srovnal na 1:1 kapitán týmu Ondřej Mikeš.

Po přestávce pokračovala Kadaň v náporu, když domácí hráči předváděli snad nejlepším výkon v této sezoně. Přesto to byli hosté, kteří se znovu ujali vedení na 2:1. „Udělali jsme dvě individuální chyby a dostali dva góly. Naštěstí nás to dnes nesrazilo,“ ulevil si Šidlof. Ještě třináct minut před konce hosté vedli a věřili, že zápas dotáhnou do vítězného konce. Čekala je ale studená sprcha.

Nejprve v 78. minutě hlavou vyrovnal Patrik Špicar, kterého neuhlídala ani čtveřice hostujících obránců. K brance nabíhal, když viděl, jak Jan Šabík tahá balón a že tam bude úplně sám. „Byl to přesný centr. Jen jsem nastavil hlavu a ono to tam padlo,“ říká s úsměvem ke své brance. „Od Šáby to byl opravdu super centr, před ním klobouk dolů, byla to nádhera. Šába dělal vše proto aby napravil svoji chybu, po které jsme dostali gól, a tímhle to odčinil úplně na maximum. Byl jsem šťastný i za něj,“ ujistil Špicar.

Nevídaná bojovnost domácích hráčů byla odměněna hned o necelé tři minuty později, když po krásném průniku Jakub Kiliján zamířil přesně a zajistil Kadani vítězství 3:2.

„Dnes se mi hrálo výborně, šly nám kombinace a dařilo se plnit taktické pokyny trenéra. Hráli jsme na brejky, ke kterým nám dával soupeř prostor. Nahrával mi Podroužek, jen jsem si pohlídal, abych nebyl v ofsajdu. Zakončil jsem levačkou na zadní tyč a prošlo to tam. Byl to celkově vydařený zápas. Hlavně to bylo vybojované. Když takhle budeme hrát dál, tak můžeme vyhrávat,“ dodal Jakub Kiliján.

V dalším kole zajíždí Kadaň do Bezděkova, odkud by si chtěla přivést alespoň bod a v neděli 12. května od 17 hodin přivítá na svém hřišti Modlany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám