Hlavní obsah

Miroslav Donutil přijede do Zlína s pořadem Cestou necestou

Novinky, Petra Svěráková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblíbený herec, bavič a vypravěč Miroslav Donutil přiveze 31. března do Zlína na Malou scénu pořad Cestou necestou (od 19 hodin).

Foto: archiv Agentury Velryba

Miroslav Donutil

Článek

V něm pokračuje v sérii vyprávění o přátelích a kamarádech, které v životě potkal, a často se také vrací ke svým uměleckým začátkům v brněnském Divadle Husa na provázku, kde ostatně v současnosti znovu hostuje v představení Amadeus.  

Miroslav Donutil bude vyprávět také o své milované Vysočině, o cestách po světě a o jeho velkém koníčku – rybaření.  Během pořadu bude naživo zpívat písničky z CD Písničky, které mám rád.

Miroslav Donutil vystudoval herectví na brněnské JAMU. Během studií hostoval na scéně brněnského Divadla Husa na provázku a po absolutoriu tam také nastoupil do svého prvního angažmá.

Zásadní zlom v jeho kariéře nastává roku 1990, kdy se stal členem činohry pražského Národního divadla. Prakticky okamžitě se stává jednou z největších hvězd souboru a současně televizí i filmem velmi vytěžovaným hercem.

Nezapomenutelné jsou jeho herecké kreace v komediích Tankový prapor, Černí baroni, Dědictví aneb Kurvahošigutntag, Hotýlek v srdci Evropy, Pasti, pasti, pastičky, Pelíšky nebo Román pro ženy. Stejně suverénně si ovšem počíná i ve vážných (Pevnost, Lea, Želary) a tragikomicky laděných rolích (Fany, Nuda v Brně).

Za svůj výkon ve filmu Pasti, pasti, pastičky získal Českého lva a za roli Miroslava Norbachera ve filmu režiséra Vladimíra Morávka Nuda v Brně (2003) byl nominován na Českého lva za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli.

K jeho nejvýraznějším televizním rolím patří především hlavní hrdina seriálu Hotel Herbich (1999) a ústřední postava série 3+1. Kromě herectví se Miroslav Donutil věnuje také dabingu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám