Hlavní obsah

Milovat, nebo ľúbit? Na Špilberku zazní obojí

Novinky, Jirka Prokeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českou premiéru na Letních shakespearovských slavnostech v Brně na hradě Špilberk bude mít 20. července komedie Dvaja páni z Verony. Zábavnou hru o hledání lásky s Martinem Zounarem a Zuzanou Norisovou režíroval Peter Mankovecký.

Foto: Peter Frolo

Ondrej Kovaľ, Martin Zounar a Milo Kráľ jsou hlavní hrdinové komediální premiéry Dvaja páni z Verony, uvedené 20. a 21. července na hradě Špilberk.

Článek

Zábavná komedie plná rafinovaných slovních hříček a prudkých citových zvratů, kde Shakespeare rozehrál všechny struny svého básnického a dramatického talentu.

Hra s Martinem Zounarem a Zuzanou Norisovou. V dalších rolích se například představí Ondrej Kovaľ. Ten se dostal do podvědomí diváků jako násilník a ožrala dědiny ve filmu Želary. V komedii Účastníci zájezdu ztvárnil záletného hudebníka Maxe.

V této hře hraje a zároveň zpívá Barbora Švidraňová, která skvěle zabodovala v soutěži Hlas Česko-Slovenska, kde se o ný přetahoval Rytmus spolu s Pepou Vojtkem.

Výraznou úlohu v novém představení sehraje i hudba, kterou složil sám režisér hry a zároveň výborný slovenský muzikant Peter Mankovecký. Diváci se také mohou těšit na živou kapelu – čistě ženskou.

„Spojení obou jazyků v jednom představení je věc, která mě velmi baví,“ říká Martin Zounar. Ten hraje v komedii Vévodu, otce krásné, muži obletované Silivie (Eva Kodešová). „Slovenština je nádherný, velmi jemný a zpěvný jazyk. Říct ´miluji tě´ je sice příjemné, ale ´lúbim ťa´ je vždycky víc,“ tvrdí populární český herec s napůl slovenskými kořeny, jehož nejoblíbenějším jídlem jsou už od dětství bryndzové halušky.

Milostnou komedii Dvaja páni z Verony uvidí letos diváci hlavně na Bratislavském hradě, na Špilberku v Brně má už jen jedinou reprízu v sobotu 21. července.

Vstupenky za cenu  od 280 korun lze zakoupit přes síť Ticketportal nebo v Centrálním předprodeji TIC Brno na Běhounské ulici 17.

Vstupenky lze také zakoupit od 19. hodin na hradě Špilberk a to v den, kdy se představení koná.

Více informací najdete na SHAKESPEAREbrno 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám