Hlavní obsah

Mikulovský go klub přivezl z republikového šampionátu osm pohárů

Novinky, Tereza Salajková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po skoro dvouleté přestávce mikulovští hráči go vyjeli na mistrovství České republiky žáků a juniorů v Praze. Konal se zde i doprovodný turnaj pro méně zkušené hráče. Reprezentanti jihomoravského města se ze šampionátu nevrátili s prázdnou.

Foto: Tereza Salajková
Článek

Za Mikulov hrálo celkem devět hráčů: Veronika Kristová, Anežka Čechová, Eliška Kmetová, Tomáš Krist, Tadeáš Čech, Jiří Souchop, Jakub Krška, Lubor Čech a jejich vedoucí Terka Salajková. Jako doprovod a psychická podpora se zúčastnil i Petr Kratochvíl, který pomáhá s vedením mikulovského klubu, oficiálně však hraje za Čajový klub Praha.

Mistrovství ČR se hrálo ve třech různých kategoriích. První kategorie byla do 12 let, ve které hrál Tadeáš s Anežkou. Dalšímy hráči v této kategorii byli pouze děti z Promogo, velkého pražského klubu. Přestože děti z Promogo mají mnohem profesionálnější výcvik v go než děti z mikulovského klubu, podařilo se Tadeášovi získat druhé místo.

Lubor hrál v kategorii do 16 let. Terka hrála v kategorii do 20 let, a stejně jako Lubor měla příliš silné soupeře na to, aby měla šanci se umístit, ale výhra nad silnějším hráčem Samem Havelkou jí velmi nečekaně zajistila třetí místo.

I v doprovodném turnaji se mikulovským hráčům nevedlo špatně. Stejně jako mistrovství, i tento byl rozdělen na kategorie: tentokrát na zkušenější hráče a hráče méně zkušené.

Mezi zkušenější hráče patřil Jirka, ostatní hráli v kategorii pro méně zkušené. Kuba vyhrál první místo ve hře na desce 13x13, druhé místo v goistických dovednostech a třetí místo ve hře na desce 9x9. Jirka obsadil druhé místo ve hře na desce 9x9 a třetí místo v řešení úloh. Tomáš vyhrál druhé místo ve hře na desce 13x13 a druhé místo v řešení úloh. Také zkusil turnaj v kategorii zkušenějších, kde se mu podařilo získat třetí místo.

Dohromady se zúčastnilo 45 hráčů z celé ČR, mikulovský klub přivezl osm pohárů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám