Hlavní obsah

Michal Pavlíček míří se svým triem do Valašského Meziříčí

Novinky, Ondřej Smolka

Kytarista Michal Pavlíček přijede se svým triem 11. října do valašskomeziříčského M-klubu. Od osmé hodiny večerní představí své poslední album s názvem Srdeční záležitost.

Foto: Ondřej Smolka

Plakát koncertu

Článek

Michala Pavlíček patří mezi nejuznávanější české kytaristy a současně je vyhledávaným skladatelem. Začínal v legendární formaci Pražský výběr, po níž založil skupinu Stromboli, kde spolupracoval s Bárou Basikovou a také BSP, pro kterou v devadesátých letech napsal svou nejznámější skladbu Země vzdálená.

Jako autor spolupracoval s předními českými interprety, mezi které patří Kamil Střihavka, Monika Načeva, Lucie Bílá, či již zmiňovaná Bára Basiková. Nevěnuje se pouze populární hudbě, ale také složil hudbu k divadelním představením, mnoha inscenacím a televizním seriálům jak k českým tak i k zahraničním.

Koncem roku 2010 vydal prozatím své poslední album, které nese název Srdeční záležitost. Pavlíčkova pečlivost, která způsobila odklad ve vydání této desky, se však vyplatila. 

Vzniklé trojalbum je širokou a pestrou škálou dovedností autora a také hudební stylů. Na deskách se objevují tvrdé rockové či jemnější akustické písně, instrumentální kompozice nebo komorní hudba s nádechem elektroniky.

Michal Pavlíček získal od čtenářů časopisu Rock a posluchačů Radia Beat nejvíce hlasů v nominaci do superskupiny. Tento projekt odstartoval letos v lednu, kdy bylo spuštěno hlasování v několika kategoriích a výsledná skupina vybraných hudebníků se představí na jaře příštího roku na festivale v Brně.

Michal Pavlíček, jenž je nazýván kytarovým mágem, přijede do Valašského Meziříčí společně se svým triem v obsazení Miloš Meier, Martin Ivan a Michal Nejtek.

Reklama

Výběr článků

Načítám